Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην ορεινή Κορινθία καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης (23/07/2025) σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο Μαυροβούνι Φενεού, με το 112 να καλεί σε εκκένωση τρεις οικισμούς.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά στην Κορινθία παραμένει σε πλήρη εξέλιξη ενώ η αναζωπύρωση έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα δυτικά από τις περιοχές Μάτι, Αχλαδέα και Αμυγδαλέα Κορινθίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο καταβάλλοντας προσπάθεια ώστε να την περιορίσουν.
Συγκεκριμένα επιχειρούν 340 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης, 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 75 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α και εθελοντές.
Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 11 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους.
Παράλληλα λόγω της αναζωπύρωσης μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Μάτι, Αχλαδέα και Αμυγδαλέα Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές και να κατευθυνθούν προς Αρχαία Φενεό (Καλύβια).
Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 23, 2025
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Μάτι, #Αχλαδέα & #Αμυγδαλέα_Κορινθίας απομακρυνθείτε προς #Αρχαία_Φενεός ( #Καλύβια )
Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μάτι, Αχλαδέα και Αμυγδαλέα Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Αρχαία Φενεός (Καλύβια). Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».