Τρίτη, 27 Φεβ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Δάκρυα για τα καμένα σπίτια – Στάχτη οι κόποι μιας ζωής

Φωτιά στην Πάρνηθα: Δάκρυα για τα καμένα σπίτια – Στάχτη οι κόποι μιας ζωής

Δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής από την φωτιά στην Πάρνηθα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που από μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν χωρίς σπίτι… 

Στάχτη και αποκαΐδια έχουν μείνει από το σπίτι του κυρίου Κλεάνθη στον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο στο Μενίδι. Κάηκε μάλιστα και η μεγάλη του συλλογή από βινύλια, την οποία χαρακτήρισε με δάκρυα στα μάτια «ψυχή του».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήρθε ποτέ κανείς να κόψει τα δέντρα μπροστά από το σπίτι του, ούτε στον ίδιο επέτρεψαν να το κάνει, καθώς πρόκειται για δασική περιοχή, και τώρα το σπίτι του κάηκε ολοσχερώς.

Μετά από έλεγχο του έγινε γνωστό ότι το σπίτι του δεν μπορεί να κατοικηθεί πλέον. «Μιας ζωής κόποι ήταν, εδώ πέρα άφησα τη ζωή μου, το είχα φτιάξει με προσωπική δουλειά όλο, γιατί το είχα μεράκι να φτιάξω ένα ωραίο σπίτι, αλλά δεν με αξίωσε ο Θεός να το χαρώ» λέει ο ίδιος, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, στην κάμερα του Live News.

«Δεν το πιστεύω, εγώ έβλεπα να καίγονται σπίτια στην τηλεόραση και έκλαιγα και τώρα βλέπω το δικό μου χαμένο. Με τι δύναμη, με ποιο κουράγιο να ξαναφτιάξω αυτό το σπίτι;» συνεχίζει να λέει.

Ο κύριος Κλεάνθης μέσα στο σπίτι του είχε τη συλλογή του από βινύλια, την οποία μάζευε επί 40 χρόνια, και όπως λέει του στοίχισε πολύ η καταστροφή τους.

«Όλοι οι συλλέκτες με γνωρίζουν, όποιον και να πάρετε, τα βινύλιά μου ήταν όλη μου η ζωή, η ψυχή μου, το χόμπι μου» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο 74χρονος άντρας ολοκληρώνοντας δήλωσε πως εάν η Πολιτεία τον βοηθήσει, θα βρει το κουράγιο να ξαναχτίσει το σπίτι του.

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις