Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ολοκληρώθηκαν έργα – αστραπή για την ενίσχυση αντιπυρικών ζωνών 

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ολοκληρώθηκαν έργα – αστραπή για την ενίσχυση αντιπυρικών ζωνών 

Έργα για τη διάνοιξη επιπρόσθετων αντιπυρικών ζωνών και τη διεύρυνση των υφιστάμενων στην περιοχή Μετόχι της Πάρνηθας υλοποίησαν σήμερα κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες, προκειμένου να ενισχυθούν οι αποτρεπτικές υποδομές και να αποφευχθεί η εξάπλωση της φωτιάς στο βουνό και στον οικιστικό ιστό.

Οι εργασίες άρχισαν τις πρωινές ώρες σήμερα και ολοκληρώθηκαν προτού οι φλόγες πλησιάσουν το σημείο, με δεδομένο ότι το Μετόχι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική περιοχή στους πιθανούς άξονες εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Οι εκτεταμένες εργασίες έγιναν χάρη σε συνεργασία μεταξύ του Δασαρχείου Πάρνηθας, των εργολάβων στους οποίους έχουν ανατεθεί έργα στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας δασών «Antinero ΙΙ», των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες συνδράμουν με τρία και ένα μηχανήματα αντίστοιχα.

Πέραν των χωματουργικών εργασιών, συνεργεία υλοτόμων και δασεργατών ενίσχυσαν τις δυνάμεις με έκτακτες παρεμβάσεις – καθαρισμούς.

Η διεύρυνση και ενίσχυση του πλέγματος των αντιπυρικών ζωνών στην Πάρνηθα έρχεται να προστεθεί στα έργα καθαρισμού του δάσους και διάνοιξης ζωνών που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, κατά την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, στο πλαίσιο του «Antinero ΙΙ», με βάση μελέτη του Δασαρχείου και μέσω διαδικασιών ανάθεσης του ΤΑΙΠΕΔ.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούνται καθαρισμοί σε περίπου 800 στρέμματα και συντηρούνται δασικοί δρόμοι συνολικού μήκους 204 χιλιομέτρων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις