Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Στάχτες δεκάδες περιουσίες στην Αγία Παρασκευή – Πέρασαν από 25 σπίτια οι φλόγες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Στάχτες δεκάδες περιουσίες στην Αγία Παρασκευή – Πέρασαν από 25 σπίτια οι φλόγες

Κατεστραμμένα σπίτια, αποθήκες και μεγάλη έκταση πρασίνου άφησε πίσω της η φωτιά στην Πάρνηθα, με το έργο της κατάσβεσης να συνεχίζεται.

Στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου δεκάδες σπίτια έχουν καεί από τη φωτιά στην Πάρνηθα, με το 112 να στέλνει μήνυμα την Τετάρτη στους κατοίκους προκειμένου να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 25 περίπου σπίτια στους οικισμούς του δήμου Φυλής και του δήμου Αχαρνών έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καεί ολοσχερώς.

«Περίπου 15 σπίτια, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουμε, έχουν καταστραφεί στην περιοχή του Αγιου Ιωάννη Ρώσου και στην Αγία Παρασκευή. Επίσης έχουν καεί πολλά στρέμματα στον Εθνικό Δρυμό» είπε στο newsit.gr ο Νίκος Ξαγοράρης, αντιδήμαρχος Αχαρνών.

Ένα από αυτά είναι και του 86χρονου κ. Διονύση. Ο σύζυγος της κόρης του μιλώντας είπε πως ο ηλικιωμένος είχε χτίσει το σπίτι με τους κόπους μιας ζωής. Μέσα σε 10 λεπτά είχαν όλα καταστραφεί. 

Μάλιστα η σύζυγος του κ. Διονύση δεν έχει δει την καταστροφή καθώς δεν αντέχει να τη δει.

Ένας άλλος κάτοικος ανέφερε πως έμειναν αβοήθητοι από όλους και έτσι τα σπίτια κάηκαν.

Οι εικόνες γενικότερα από την περιοχή είναι αποκαρδιωτικές, καθώς φαίνεται η απόλυτη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και στην Αγία Παρασκευή, με τα καμένα σπίτια.

Επίσης έχει καεί ένα τμήμα στις αρχές του Εθνικού Δρυμού, χωρίς όμως να έχει πληγεί η «καρδιά» του.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, λιγότερο ισχυροί όμως από χτες, κάτι που βοήθησε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα.

 

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα, Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις