Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Πεντέλη: 112 για τη Μαραθώνος – Κλειστά τμήματα της Αττικής Οδού

Φωτιά στην Πεντέλη: 112 για τη Μαραθώνος – Κλειστά τμήματα της Αττικής Οδού

Η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην ανατολική Αττική και η οποία ξεκίνησε χθες (19.07.2022) το απόγευμα από την Πεντέλη, προκαλεί και διακοπές πληροφορίες. Λίγο μετά τις 06:00 εστάλη και 122 για την αποφυγή μετακινήσεων στη Μαραθώνος! 

Το μήνυμα 112 που εστάλη ζητούσε από τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις στη λεωφόρο Μαραθώνος. Το μήνυμα καλούσε τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο Αττικής Οδού έως το Πικέρμι. Ο δρόμος είναι κλειστός λόγω της φωτιάς. 

Νεότερη ανακοίνωση της Αττικής Οδού λίγο πριν από τις 06:00 το πρωί ανέφερε ότι εξαιτίας της φωτιάς, είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Πεντέλης. Από Αεροδρόμιο προς Ελευσίνα τελευταία έξοδος είναι αυτή προς περιφερειακή Υμηττού.

Νωρίτερα, η Αττική Οδός είχε ανακοινώσει ότι ο δρόμος θα έκλεινε από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο 20  Μαρκόπουλου – Κορωπίου έως τον κόμβο Ανθούσας  στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Η διέλευση των οδηγών από τα διόδια είναι ελεύθερη. 

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας στις 05:17 τα ξημερώματα, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας στη Λ. Mαραθώνος, στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής και στη Λ. Σπάτων και στις οδούς Ευρυτανίας και Κύπρου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία σε

-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος

-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

-Στη Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλης

-Στην οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι

-Στη Λεωφόρο Δωριέων και Πελασγών

-Στη Λεωφόρο Ανθούσας και Ντράφι

-Στη Λεωφόρο Ανθούσας και Καλαβρύτων

-Στην οδό Καλλισίων και Φειδίου προς Ντράφι

-Στην οδό Καλλισίων και Ικάρου προς Ντράφι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις