Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: «Η φωτιά εξαπλώνεται σαν χταπόδι και πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα»

Σε πλήρη ετοιμότητα για την φιλοξενία οικογενειών που τυχόν χρειαστούν στέγαση μετά τις εκκενώσεις των κατοικιών που προκάλεσε η φωτιά, η οποία ξέσπασε το απόγευμα στο Ντράφι, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς.

Στις 8.30 μμ από το μέτωπο της κατάσβεσης ο ίδιος με τα 3 πυροσβεστικά οχήματα και τις 4 υδροφόρες του Δήμου, μας ενημερώνει ότι αυτή τη στιγμή καίγεται σπίτι.

Αναφορικά με τις εκκενώσεις του πληθυσμού επισημαίνει ότι από το Ντράφι κατευθύνονται προς την Παλλήνη και από την Ανθούσα προς τον Γέρακα και ότι «προφανώς ο δήμος Ραφήνας -Πικερμίου διαθέτει κάθε δυνατότητα φιλοξενίας εφόσον παραστεί ανάγκη».

Για το μικροκλίμα που αναπτύσσει η πυρκαγιά στα πευκόφυτα και ανομοιογενώς εδαφολογικά επίπεδα, τονίζει ότι «δυστυχώς εξαπλώνεται σαν χταπόδι και πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα».

Ο δήμαρχος ιδιαίτερα ανήσυχος για τις προκληθείσες καταστροφές στις περιουσίες στο περιβάλλον και την οικονομία εξέφρασε φόβους για τις διάσπαρτες κατοικίες, καθώς σε λίγο θα σταματούσαν οι εναέριες δυνάμεις και θα απέμεναν οι επίγειες μόνο για την κατάσβεση, βοηθούμενες βεβαίως από την αναμενόμενη εξασθένηση των ανέμων.

Υπενθυμίζει ότι ανάλογες καταστάσεις «ζήσαμε ξανά στο παρελθόν με δυστυχώς τραγικές συνέπειες». Συγκρίνοντας τις δύο πυρκαγιές αναγνώρισε έντονες διαφορές, καθώς τότε ο άνεμος ήταν πολύ ισχυρότερος – άνω των 10-11 μποφόρ, έναντι των 7-8 μποφόρ τώρα – και η κατεύθυνση του οδηγούσε προς την θάλασσα όπου τελικά παγιδεύτηκαν οι συνάνθρωποι μας, ενώ στην προκειμένη περίπτωση δόθηκε προληπτική εντολή εκκένωσης από τους αρμόδιους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το σκυλί ήταν γεμάτο λάσπες και σε κακή κατάσταση», λεει η γυναίκα που κατήγγειλε τον ηγούμενο της μονής Σπηλαίου στα Καλάβρυτα για κακοποίηση ζώου
Όπως υποστηρίζει η ίδια, τόσο ο φύλακας όσο και ένας καλόγερος της μίλησαν άσχημα και της είπαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία
Φωτογραφία Αρχείου:   EUROKINISSI
«Έπαθα σοκ, του φώναζα να μαζέψει τα χέρια του», λέει η 22χρονη που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση σε λεωφορείο
«Αυτός είχε μια σακούλα και έβαλε το χέρι του πάνω μου, εγώ και πάλι δεν έδωσα σημασία και μετά είδα ότι άνοιξε το χέρι του και με έπιασε στο μηρό» λέει στο newsit.gr η 22χρονη που δέχτηκε την σεξουαλική επίθεση
Λεωφορείο 3
Ο ΙΣΑ ζητά τα στοιχεία του γιατρού που συνελήφθη μετά από καταγγελία για «φακελάκι» στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο
Ο ΙΣΑ διαβεβαιώνει ότι θα επιληφθεί του θέματος με πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα, με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας και της αξιοπιστίας του ιατρικού λειτουργήματος
Ιπποκράτειο νοσοκομείο 2