Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Πεντέλη: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Φωτιά στην Πεντέλη: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη με την Πυροσβεστική να έχει σπεύσει στο σημείο και να επιχειρεί για την κατάσβεσή της, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε μερικούς δρόμους της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η διακοπή κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη αφορά τους παρακάτω δρόμους:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση «Άγιος Πέτρος».
  • Οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

  • Οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι

  • Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της Λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλη

Δείτε εδώ όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι έχει σταλεί μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν τώρα προς Παλλήνη, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Λίγο νωρίτερα, στάλθηκε και μήνυμα του 112 στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Στην Πεντέλη, η Πυροσβεστική αυτή την ώρα έχει να αντιμετωπίσει δύο μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη. Επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν. Δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα και ενισχύονται με άλλα ελικόπτερα από την Περιφέρεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις