Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Πεντέλη: Συνολικά 34 πολίτες στα νοσοκομεία της Αττικής

Φωτιά στην Πεντέλη: Συνολικά 34 πολίτες στα νοσοκομεία της Αττικής
Φωτογραφία Intime

Συνολικά 34 πολίτες από τις περιοχές της Πεντέλης που επλήγησαν από τη φωτιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) του ΕΚΑΒ από χθες (19.7.2022) μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι από το ΕΚΑΒ παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή της φωτιάς που έπληξε την Πεντέλη και τις γύρω περιοχές της.

Ειδικότερα, το ΕΚΑΒ μετέφερε έναν πολίτη στο «Γ.Γεννηματάς», πέντε στο «Ιπποκράτειο», 23 στον «Ερυθρό Σταυρό», έναν στο «Σωτηρία», έναν στο ΚΑΤ, ενώ τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά και ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ.

Ακόμη, έγιναν εκκενώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακα), το ΕΚΑΒ μετέφερε σε νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις