Ελλάδα

Φωτιά στην περιοχή Λιβάδι στη Θεσσαλονίκη – Καίγεται δρυοδάσος Natura 2000

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, 06.08.2021, στο 1ο χιλιόμετρο Λιβαδίου – Πετροκεράσων του δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τρία της Πολιτικής Προστασίας τα οποία επιχειρούν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς το οποίο ξεκίνησε από καλλιέργειες σιταριού και έχει περάσει σε δρυοδάσος το οποίο συγκαταλέγεται στις περιοχές Natura 2000. Συνεπώς με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από σήμερα έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όπως ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Δημήτρης Γουδήρας «το έργο της πυροσβεστικής από την στιγμή που δεν μπορούν να πετάξουν αυτή την ώρα εναέριες δυνάμεις, αποτελούν οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέον στην περιοχή».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα πυρκαγιά είχαμε και στα Πετροκέρασα Λαγκαδά, η οποία με τη συνδρομή και ενός ελικοπτέρου τέθηκε υπό έλεγχο αφού πρώτα έκαψε ένα τροχόσπιτο και απείλησε κατοικίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «Προλαμβάνω» ήρθε για να μείνει – Τα SMS για προληπτικούς ελέγχους θα αποστέλλονται κάθε χρόνο στους πολίτες
Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις αφορούν τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη νεφρική λειτουργία
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή Κοβέσι για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωεισαγγελέων για 2 χρόνια
«Η προσφυγή της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη, γιατί στην ελληνική νομοθεσία προβλέπεται ότι μόνο οι θιγόμενοι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να προσφεύγουν και όχι άλλος τρίτος, αντί αυτών»
Λάουρα Κοβέσι 15