Ελλάδα

Φωτιά στην Σταμάτα: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Βόρειας Αττικής

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτα και Ροδόπολη Αττικής.

Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η φωτιά και οι καπνοί εξαπλώνονται.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας:civilprotection.gr».

alertminima

Ο δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο, ενώ απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο».

Στα σπίτια οι φλόγες

Στις εικόνες του newsit.gr, φαίνονται οι φλόγες οι οποίες πλέον έχουν περάσει τις μάντρες των σπιτιών και έχουν μπει στις αυλές, με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται ραγδαία.

Αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζητούν από κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Οι καπνοί είναι πυκνοί και έχουν εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Αττικής.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως η οσμή από τον καπνό είναι αισθητή και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ναυαγοσώστης έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον 22χρονο που πνίγησε με το μπέργκερ – «Χτυπούσε την πλάτη του στον τοίχο»
Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι αστειεύεται, μέχρι τη στιγμή που τον είδαν να χτυπά την πλάτη του στην κολώνα προσπαθώντας να απομακρύνει την τροφή από τους αεραγωγούς του
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γλυκά Νερά: Ναρκέμπορος έβαζε ανήλικους να κάνουν τα «βαποράκια» – Θύμα ξυλοδαρμού ένας 16χρονος μέλος συμμορίας
20χρονος «εγκέφαλος» συμμορίας έδωσε ποσότητα κάνναβης στον ανήλικο, αξίας 2.000 ευρώ και τον έβαλε να την πουλήσει - Μαζί με φίλο του απήγαγε και ξυλοφόρτωσε τον 16χρονο επειδή δεν του έδωσε όλο το ποσό
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας