Ελλάδα

Φωτιά στην Θεσσαλονίκη: Δύο μηνύματα του 112 στη Σουρωτή – Τρίτο μήνυμα στη Νεοχωρούδα

Συνολικά επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 2 ελικόπτερα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (15.07.2026) στην περιοχή Σουρωτή, για την οποία έχουν σταλεί δύο μηνύματα του 112.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:00 σε ξερά χόρτα έξω από τη Σουρωτή στην Θεσσαλονίκη. Επί τόπου έχουν σπεύσει ήδη ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 2 ελικόπτερα. Υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής.

Περίπου στις 16:00 στάλθηκε το πρώτο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους, εφιστώντας την προσοχή τους και να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Λίγο μετά τις 17:00 ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση της Σουρωτής. 

«Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της Σουρωτής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης απομακρυνθείτε προς Βασιλικά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα.

Παράλληλα, νέα φωτιά ξέσπασε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις 18:00 ήχησε μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Νεοχωρούδας.

«Πυρκαγιά στην περιοχή Νεοχωρούδας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το νέο μήνυμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φονική έκρηξη στον Ασπροπυργο: Ελεύθεροι με όρους ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο ενοικιαστής του βυτιοφόρου
Οι άνδρες κατηγορούνται για έκρηξη και εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, αλλά και βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια και τη μη λήψη και τήρηση μέτρων ασφαλείας
Από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο
ΕΥΔΑΠ και Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή φέρνουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε 200 σχολικές τάξεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
200 σχολικές τάξεις σε Βοιωτία, Εύβοια, Φωκίδα αποκτούν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλιματική Αλλαγή και Νερό» του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, με τη συνδρομή της ΕΥΔΑΠ
ΕΥΔΑΠ
Συγκινεί ο πρώην σύζυγός της Μάρως Κοντού: «Ήταν μία κυρία, μου στάθηκε σαν σύντροφος, σαν φίλη και κυρίως σαν μάνα»
«Γυναίκες σαν τη Μάρω Κοντού σπανίζουν για την πατρίδα μας, γιατί εκτός του από εκπληκτική ηθοποιός, ήταν μία κυρία και η Ελλάδα χρειάζεται κυρίες για να αναβαθμιστεί το κοινωνικό, επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο», λέει ο Γιώργος Δόξας
Μάρω Κοντού