Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Τρίπολη: Καίγεται το δάσος πάνω από την πόλη – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στην Τρίπολη: Καίγεται το δάσος πάνω από την πόλη – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
arcadiaportal

Συνεχίζεται η φωτιά πάνω από το δάσος στην Τρίπολη στην περιοχή του Αγίου Βλάση που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τρίπολη ενισχύονται και στο σημείο επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, 6 αεροσκάφη, δυο ελικόπτερα ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση στην Τρίπολη και οι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη.

Είχαν προηγηθεί δυο μικρότερες εστίες σήμερα πάνω από το Νοσοκομείο, που όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Επίσης φωτιά ξέσπασε και έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όμως ένας περαστικός της είδε, κάλεσε την Πυροσβεστική και την έσβησε.

Σύμφωνα με το arcadiaportal στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως λίγο πριν την φωτιά ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις.

Η πυροσβεστική δίνει μάχη για να περιορίσει την φωτιά για να μην απειλήσει σπίτια, καθώς βρίσκεται κοντά, προτού πέσει η νύχτα και τα εναέρια δεν μπορούν να βοηθήσουν.

58 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις