Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εικόνες απόλυτης καταστροφής όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εικόνες απόλυτης καταστροφής όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα

Όσο η φωτιά στην Βαρυμπόμπη υποχωρεί σιγά – σιγά τόσο αποκαλύπτεται το πολύ μεγάλο μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της.

Δάσος καμένο, στρέμματα καμένα, σπίτια καμένα, ζώα καμένα, είναι αυτά που συνθέτουν ένα τραγικό τοπίο.

Η πυρκαγιά χτες ήταν σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτεινόταν στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη. Ζημιές που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά – και μέχρι τότε οι πυρόπληκτοι μπορούν να μείνουν δωρεάν σε ξενοδοχεία όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα κλειστός είναι ο δρόμος προς το αεροδρόμιο, καθώς εκεί υπάρχει εστία φωτιάς και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα.

Περνά μόνο κόσμος που έχει να κάνει με τους ιππικούς ομίλους και οχήματα της πυροσβεστικής. Κάτοικοι διαμαρτύρονται πως θέλουν να πάνε στα σπίτια τους αλλά δεν τους επιτρέπεται να περάσουν για λόγους ασφαλείας.

Παραμένουν κλειστές η Τατοϊου από την Κύμης έως την Ερυθραίας, η Ερυθραίας από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και η Τατοϊου από την Πάρνηθως (Ιπποκράτειος Πολιτεία ταβέρνα «Λάμπρος»).

Το newsit.gr και η Αλεξάνδρα Αθανασίου κατέγραψαν τις αποκαρδιωτικές εικόνες.

Από τις φλόγες δεν γλύτωσε ούτε Δημοτικό σχολείο της περιοχής

Μεγάλες εκτάσεις καμένες

 

Οι πάνω από 500 πυροσβέστες πάντως και οι εθελοντές δίνουν τιτάνιο αγώνα για να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, και ευτυχώς γίνεται γνωστό πως η κατάσταση είναι καλύτερη.

Δείτε και τις εικόνες που μετέδωσε νωρίτερα το MEGA

Επίσης υπήρξε τεράστια κινητοποίηση για να μπορέσουν να σωθούν ζώα. Βρέθηκε όπως όπως πρόχειρη φιλοξενία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις