Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Πληροφορίες για 80 καμένα σπίτια – Αφανίστηκαν περιουσίες και μεγάλη δασική έκταση

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Πληροφορίες για 80 καμένα σπίτια – Αφανίστηκαν περιουσίες και μεγάλη δασική έκταση

Όλο και περισσότερες εικόνες απόλυτης καταστροφής βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Καμένες δασικές εκτάσεις, σπίτια, κτήματα, μαγαζιά, τίποτα δεν γλύτωσε από την πύρινη λαίλαπα που σάρωνε για ώρες την περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι κατοικίες που έχουν καεί υπολογίζονται σε 80. Από την μανία της πυρκαγιάς δε γλύτωσε ούτε η κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης, με δέντρα να καίγονται και μαγαζιά να γίνονται στάχτη.

Στάχτη επίσης έγινε και μέρος του δημοτικού σχολείο της Βαρυμπόμπης

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το newsit.gr

Η κατάσταση, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, χαρακτηρίζεται πολύ βελτιωμένη, καθώς είναι σε ύφεση όλα τα μέτωπα εκτός από το κομμάτι προς Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι, όπου υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες. Ωστόσο, παραμένουν όλες οι δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, λόγω του ότι και σήμερα θα είναι μία πολύ καυτή ημέρα και δίνεται μάχη σε χαράδρες και στα σημεία όπου υπάρχουν ακόμα εστίες.

Λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα από τις μεγάλες πυγκαγιές, τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες περιοχές, τη νύχτα υποβλήθηκε αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και ανταποκρίθηκε άμεσα η Κύπρος, η οποία στέλνει 20 πυροσβέστες για την πυρκαγια της Βαρυμπόμπης και 2 αεροσκάφη στη Ρόδο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις