Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας: Διακοπές κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας: Διακοπές κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Μαίνεται η φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας παρατηρούνται προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας, όποτε οι Αρχές το κρίνουν σκόπιμο…

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, δήλωσε ότι είναι μία επικίνδυνη φωτιά «που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε». «Δίνουμε μία πραγματική μάχη με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μαζί με μηχανήματα και υδροφόρες για να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε».

Σημειώνεται ανά διαστήματα η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας κλείνει προληπτικά για λίγα λεπτά. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στη Βοιωτία, Μάριος Κακοσαίος, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Έχουμε κάνει προετοιμασία για την εκκένωση του μοναστηριού αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται, καθώς η φωτιά είναι πολύ μακριά από το συγκεκριμένο σημείο. Υπάρχουν επίγεια και εναέρια μέσα που πιστεύουμε ότι δεν θα την αφήσουν να επεκταθεί προς τα εκεί».

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα η φωτιά πλησιάζει την εθνική οδό με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική. Πιο συγκεκριμένα οι φλόγες καίνε έκταση στο 100ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα ανόδου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις