Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Φωτιά στο Athenaeum Palace: 24χρονη διασωληνωμένη στο νοσοκομείο, άλλοι δυο με σοβαρά εγκαύματα

Φωτιά στο Athenaeum Palace: 24χρονη διασωληνωμένη στο νοσοκομείο, άλλοι δυο με σοβαρά εγκαύματα

Σκηνές τρόμου και πανικού το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace στη Συγγρού.
Ξέσπασε φωτιά στον 1ο όροφο και ο καπνός έφτασε έως τον 7ο!
20 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν.
Τρεις άνθρωποι με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο.
Πως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες τις στιγμές τρόμου.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από την φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace επί της λεωφόρου Συγγρού. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, από την φωτιά που ξέσπασε στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου και γρήγορα οι καπνοί έπνιξαν τον 6ο και 70 όροφο υπάρχουν τρεις τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο.

Click4more: Συγκλονιστικές εικόνες από το ξενοδοχείο όπου ξέσπασε φωτιά – Απεγκλωβίστηκαν έξι άνθρωποι – Κάποιοι κατέβηκαν στο δρόμο με τις πυτζάμες

Πιο σοβαρά είναι μια 24χρονη η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με αναπνευστικά εγκαύματα. Επίσης αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασε μια 32χρονη και ένας 25χρονος με κατάγματα.

Σύμφωνα με τον διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής, υποστράτηγο Νικόλαο Σπαή, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον 1ο όροφο και τους κοντινούς ορόφους. Άλλοι απεγκλωβίστηκαν με κλιμακοφόρα κι άλλοι από τις σκάλες. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 20 άνθρωποι. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στον 1ο όροφο, όπου βρίσκονται δωμάτια και η κουζίνα, όπου βρέθηκαν τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες, όπως είπε, δεν κινδυνεύει σοβαρά.

Δείτε τη δήλωσε

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη φωτιά στο Athenaeum Palace

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Athenaeum Palace ήταν άμεση, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. “Είδα μια κοπέλα στο παράθυρο. Όλοι της έλεγαν να περιμένει, να καλύψει το πρόσωπό της, είχε αγχωθεί”, είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, σημειώνοντας πως η κοπέλα έμεινε εκεί 10 με 15 λεπτά.

Ένας από τους σερβιτόρους του ξενοδοχείου, μαζί με καμαριέρες και πελάτες βρισκόταν στον 6ο όροφο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Ένας γκρουμ τους ειδοποίησε, καθώς είχε δει τον καπνό από τις σκάλες. “Πήγαμε προς τις σκάλες, αλλά είχε αναπτυχθεί ήδη η φωτιά και προσπαθούσαμε να βρούμε διέξοδο προς το παράθυρο. Προσπαθούσαμε να πάρουμε όσους περισσότερους πελάτες μπορούσαμε. Επικράτησε λίγο πανικός”, είπε ο νεαρός άνδρας, που ήταν στον όροφο μαζί με άλλα έξι άτομα.

“Υπήρχε πολύς καπνός έως τον 7ο όροφο, σε σημείο που να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε”, τόνισε.

Ένας άλλος εργαζόμενος περιέγραψε πως η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και όσοι κατάφεραν να βγουν πρώτοι, κοιτούσαν με αγωνία εκείνους που είχαν μείνει μέσα. “Τρόμαξα, βλέπαμε ανθρώπους που δεν ήξεραν τι να κάνουν, είχαν πανικοβληθεί” είπε. Οι άνθρωποι του ξενοδοχείου φώναζαν σε υπαλλήλους και πελάτες να βγουν έξω γρήγορα. “Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη εξέλιξη”, πρόσθεσε.

Δείτε τι είπαν

Το χρονικό της φωτιάς στο Athenaeum Palace

Η φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace επί της λεωφόρου Συγγρού 123 ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (05.12.2019).

Η φωτιά ξεκίνησε από μια μικρή κουζίνα του ξενοδοχείου στον πρώτο όροφο αλλά οι πυκνοί καπνοί έφτασαν έως τον έκτο και τον έβδομο όροφο, προκαλώντας την αίσθηση πως από εκεί είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά.

Κάποιοι από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, μέσα στον πανικό, κατέβηκαν στο δρόμο με τις πυτζάμες.

Επί τόπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που μετά από σχεδόν μια ώρα κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Εικόνες που συγκλονίζουν έκαναν γρήγορα το γύρο του διαδικτύου από τη φωτιά στο Athenaeum Palace. Μια γυναίκα είχε βγεί στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου με ένα μαντήλι στο πρόσωπο για να μπορεί να αναπνεύσει και ζητούσε βοήθεια, ενώ μια δεύτερη εμφανίστηκε σε πλαϊνό παράθυρο για να ζητήσει βοήθεια.

Δείτε video ντοκουμέντο

Οι εικόνες από τη μεταφορά μιας εκ των τραυματιών είναι συγκλονιστικές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις