Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Φωτιά στο δάσος της Δαδιάς: Προληπτική απομάκρυνση λίγων ατόμων από τη Λευκίμμη

Φωτιά στο δάσος της Δαδιάς: Προληπτική απομάκρυνση λίγων ατόμων από τη Λευκίμμη
Φωτογραφία Reuters

Με την εικόνα της πορείας της πυρκαγιάς να διαφοροποιείται συνεχώς, δύο είναι τα βασικά πύρινα μέτωπα της φωτιάς στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, στον Έβρο, όπου σήμερα έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης και των δασικών υπηρεσιών, το νότιο και το νοτιοδυτικό.

Οι ήπιας έντασης (3-4 μποφόρ) βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οδηγούν την πυρκαγιά νότια προς τη Λευκίμμη σε ήδη καμένη έκταση από πυρκαγιά προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, «έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση λίγων ατόμων από το χωριό, ευπαθών με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 13 πεζοπόρα τμήματα, 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.

Στο νοτιοδυτικό μέτωπο οι δασικές υπηρεσίες έχουν κάνει τη χάραξη αντιπυρικής ζώνης και την απομάκρυνση της βλάστησης με υλοτομίες προκειμένου στη συνέχεια ο στρατός με μηχάνημα έργου να προχωρήσει στον καθαρισμό της ζώνης, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση των δυνάμεων κατάσβεσης προκειμένου να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις