Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στο Ελευθέριες Βενιζέλος: “Φτάσαμε ένα βήμα πριν πηδήξουμε” – Μαρτυρίες σοκ – video

Φωτιά στο Ελευθέριες Βενιζέλος: “Φτάσαμε ένα βήμα πριν πηδήξουμε” – Μαρτυρίες σοκ – video

Το ταξίδι τους με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ είχε ξεκινήσει σχεδόν δυο ώρες όταν σήμανε ο συναγερμός. Η φωτιά στο γκαράζ ξέσπασε περίπου τα μεσάνυχτα και οι άνθρωποι που έζησαν τις στιγμές αγωνίας μεσοπέλαγα περιγράφουν τις δραματικές στιγμές.

«Έβγαιναν καπνοί από το αμπάρι» δήλωσε στο newsit.gr ένας επιβάτης λίγο αφού, τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.08.2018) το Ελευθέριος Βενιζέλος έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς προβλήματα.

Ο άνδρας περιγράφει πως το πλήρωμα έδωσε εντολή να ανέβουν όλοι στο κατάστρωμα και έδωσε στους επιβάτες σωσίβια. Υπήρξε, είπε, σκέψη εκκένωσης του πλοίου. «Φτάσαμε ένα βήμα πριν πηδήξουμε! Βγήκαν οι βάρκες, έριξαν ανεμόσκαλες αλλά φάνηκε ότι προσωρινά το έλεγξαν», τόνισε.

Οι καπνοί από τη φωτιά στο γκαράζ ήταν ορατοί παντού. Όπως τόνισε ο επιβάτης, υπήρχαν παιδιά με μάσκες. Ευτυχώς, χάρη και στην ψυχραιμία του πληρώματος, όλα πήγαν καλά, παρά τον δεδομένο πανικό που ένιωσαν οι 875 επιβάτες και δεν υπήρξαν ούτε και τραυματισμοί.

“Το πλήρωμα έκανε ό,τι μπορούσε”

Τη στάση και την ψυχραιμία των μελών του πληρώματος του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος εξήρε και μια γυναίκα επιβάτης του πλοίου που μίλησε στο newsit.gr. «Το πλήρωμα έκανε ό,τι μπορούσε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν έκρυψε όμως την διαφωνία της για το μέρος όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του πλοίου όταν έφτασαν στον Πειραιά. Όσον αφορά στα πράγματα και τα οχήματα των επιβατών που έχουν παραμείνει στο πλοίο, είπε πως έχουν ενημερωθεί να δώσουν τα στοιχεία τους και θα ειδοποιηθούν για το πότε θα τα παραλάβουν.

Το γκαράζ του πλοίου δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει άμεσα και κανείς δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει αν υπάρχουν οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι επιβάτες θα αποζημιωθούν.

«Δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε»

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν τα ξημερώματα οι επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος περιέγραψε ακόμη ένας επιβάτης. «Επικράτησε πανικός» είπε, σημειώνοντας πως υπήρχε παντού καπνός και ο κόσμος δεν μπορούσε να ανασάνει.

«Είχαμε όλοι αναπνευστικά προβλήματα», είπε και περιγράφοντας τις στιγμές του πανικού είπε πως «κατεβαίναμε από μια σκαλίτσα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις