Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Φωτιά στο Λουτράκι – Εκκενώνονται προληπτικά τρεις περιοχές και κατασκηνώσεις

Φωτιά στο Λουτράκι – Εκκενώνονται προληπτικά τρεις περιοχές και κατασκηνώσεις

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Περαχώρα Λουτρακίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση περιοχών και κατασκηνώσεων. 

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το loutraki365 η φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Πευκιά στο Λουτράκι.

Εξαιτίας της φωτιάς έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων ως τον κόμβο της  Επιδαύρου.

Τα παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση Sportcamp μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλανόπουλος. 

Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ανέφερε… «Εκκενώσαμε μια κατασκήνωση με 1200 άτομα, έναν οίκο ευγηρίας και προσπαθούμε να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή. Είναι μεγάλο το μέτωπο».

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Από τη φωτιά απειλείται ο οικισμός Ειρήνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά καίει 50 μέτρα μακριά από κατοικημένα σπίτια.  Σύμφωνα με την ΕΡΤ κάποια σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. 

Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ήδη επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 19 οχήματα. Την ίδια ώρα στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Οι άνεμοι πνέουν στα 5 με 6 μποφόρ. 

 

Διακοπή ρεύματος υπάρχει λόγω της φωτιάς κάτι το οποίο δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

Υπάρχει σύσταση οι κάτοικοι της περιοχής να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες, λόγω έκτακτης ανάγκης.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί, ενώ ζητήθηκε η προληπτική απομάκρυνση στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη και στις κατασκηνώσεις της περιοχής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις