Ελλάδα

Φωτιά στο Μαραθώνα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεσπά – Οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά

Εικόνες από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στον Μαραθώνα, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μέσα από την ανάρτηση που έκανε στο «Χ» (πρώην twitter), ο Βασίλης Κικίλιας δημοσίευσε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο Μαραθώνα. Είναι τα πρώτα λεπτά, όταν καπνοί ξεκινούν να ανεβαίνουν στον ουρανό, με το πρώτο ελικόπτερο να σπεύδει στο σημείο, κάνοντας τις πρώτες ρίψεις νερού.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας θέλησε να τονίσει την άμεση συνδρομή των επίγειων μέσων που σε συνδυασμό με τα τρία ελικόπτερα που επιχείρησαν στο σημείο, έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα στα πρώτα 20 λεπτά από το ξέσπασμά της.

Την ανάρτησή του επεσήμανε τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα ταλαιπωρήσουν την Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα και έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν για να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά.

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών: Οι αφανείς ήρωες που παλεύουν και με τις πληγές του συστήματος – «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ΕΣΥ»
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας και το σημαντικό έργο τους, οι νοσηλευτές παραμένουν επαγγελματίες β’ κατηγορίας
Νοσηλευτές
Θρίλερ με τους 3 θανάτους στο Ελληνικό: Το κινητό της κόρης άνοιξε μετά τον θάνατό της – Άγνωστη πίεζε τον 75χρονο να της μεταβιβάσει ακίνητο
Η μυστήρια καταγγελία του ηλικιωμένου γιου στο 100 και οι πληροφορίες για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από το σπίτι των θυμάτων
Η οικογένεια που πέθανε μέσα σε λίγες ημέρες στο Ελληνικό 1