Ελλάδα

Φωτιά στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδας: Στην μάχη της πυρόσβεσης και 5 αεροσκάφη

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή της Πελασγίας - Οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής (14.08.2026) για φωτιά στην Ανατολική Φθιώτιδα, κοντά στο Βαθύκοιλο, στην περιοχή της Πελασγίας. Η πυρκαγιά κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι που αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς στη Φθιώτιδα έχουν σπεύσει στο σημείο οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Στυλίδας, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται από τη Λαμία και άλλες περιοχές του νομού.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου της 10ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

@lamianow.gr

Φωτιά στο Βαθύκοιλο λίγο πριν τη Γλύφα – Στη μάχη επίγειες δυνάμεις και τα δύο PZL

♬ πρωτότυπος ήχος – Lamianow.gr

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, με τις καιρικές συνθήκες και κυρίως τους ανέμους να αποτελούν βασικό παράγοντα ανησυχίας για την εξέλιξή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα