Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνονται Σιδηρώ και Γιαννούλη – Νέα μηνύματα από το 112

Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνονται Σιδηρώ και Γιαννούλη – Νέα μηνύματα από το 112
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Δύο νέα μηνύματα ήχησαν από το 112 ήχησαν λόγω της φωτιάς στον Έβρο, για την εκκένωση των περιοχών Σιδηρώ και Γιαννούλη. Σήμερα Τετάρτη (30.8.2023) είναι η 12η ημέρα μάχης με τις φλόγες στην περιοχή, οι οποίες έχουν κατακάψει περισσότερα από 810.000 στρέμματα, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο είναι σκληρή και συνεχίζεται για περισσότερες από 10 ημέρες, με αποτέλεσμα να σταλούν δύο μηνύματα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής Σιδηρώ προς Μέγα Δέρειο και για την εκκένωση της περιοχής Γιαννούλη προς Σουφλί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Κοτρωνιά να εκκενώσουν προς Γιαννούλη. Οι ανεξέλεγκτες φλόγες, όμως, φαίνεται ότι αναγκάζουν τις Αρχές να καλέσουν τους πολίτες να εκκενώσουν και αυτήν την περιοχή.

Τα μηνύματα του 112:

https://twitter.com/112Greece/status/1696846941886226561

Ενεργά τα δύο πύρινα μέτωπα σε Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά

Ενεργά παραμένουν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο, στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά.

Το έργο της κατάσβεσης, παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- που επιχειρούν αδιάλειπτα στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες καθίσταται ακόμη δυσκολότερο κυρίως στο πύρινο μέτωπο της Κοτρωνιάς καθώς η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων σε νοτιάδες, από βορειοανατολικούς που έπνεαν κόντρα στις φλόγες τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα σπρώχνει τη φωτιά με την πορεία της να μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν διατεθεί για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 11 αεροσκαφών και 5 ελικοπτέρων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 13 μέτρα στήριξης προς τους πυρόπληκτους, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, παροχές για αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων από τη φωτιά, επιδοτήσεις ενοικίων, 3ετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και η αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα, σοκ και θλίψη προκαλούν οι δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το meteo και τον Sentinel-2 με τις καμένες εκτάσεις του Έβρου, που εκτείνονται σε τουλάχιστον 812.600 στρέμματα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις