Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στον Κάλαμο: «Ελεγχόμενη η κατάσταση» δηλώνει ο δήμαρχος Ωρωπού

Ελεγχόμενη φαίνεται να είναι η κατάσταση με τη φωτιά στον Κάλαμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη, ο οποίος είναι καθησυχαστικός στις δηλώσεις του μετά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

«Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση στον Κάλαμο, καταφέραμε να την περιορίσουμε», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιασημάκης και προσέθεσε: «Υπήρχε η φωτιά στο Σχηματάρι και με διάσπαρτα μέτωπα κι έσκασε κι εδώ στον Κάλαμο, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι δικές μας του Δήμου την πρόλαβαν και κατάφεραν να τη συγκρατήσουν. Αυτή τη στιγμή είναι όλα υπό έλεγχο».

Παρά το γεγονός ότι πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τόσο για την εστία στο Σχηματάρι κοντά στο Δήλεσι νωρίτερα, όσο και γι’ αυτή στον Κάλαμο αμέσως μετά, υπήρξε άμεση και καθοριστική.

Ωστόσο, ισχυροί είναι και οι άνεμοι σε άλλες περιοχές της χώρας και δυσχεραίνουν το πυροσβεστικό έργο, με τη φωτιά στην Άμφισσα να έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και να καίει σε δύο μέτωπα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις