Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Καισαριανή: Μεγάλες καμμένες εκτάσεις! [pics, vids]

Οι πρώτες εικόνες από την φωτιά στην Καισαριανή είναι άσχημες. Κι αυτό διότι δείχνουν εκτάσεις κοντά στο Άλσος να έχουν καεί.

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Καισαριανή, κοντά στο ιστορικό Σκοπευτήριο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ολοένα και αυξάνονται, αφού οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ωστόσο ευτυχώς πλέον η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

Όπως σας ενημέρωσε το newsit.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 10.08.2017, κοντά στο ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν 40 άνδρες με 15 οχήματα.

Στην συνέχεια προστέθηκαν τόσο ελικόπτερα, όσο και πυροσβεστικά αεροσκάφη στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ το έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής συνδράμουν ακόμη και πολίτες, οι οποίες με αυτοθυσία και… λάστιχα, προσπαθούν να “φρενάρουν” όσο μπορούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς!

Η κάμερα του newsit.gr βρίσκεται στην περιοχή και καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν. Οι πρώτες εικόνες, πάντως, που έρχονται από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές. Δείχνουν καμμένα δέντρα και εκτάσεις του δάσους από τις οποίες πέρασε η φωτιά, ενώ όπως προαναφέραμε η προσπάθεια των πυροσβεστών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Δείτε τις εικόνες

φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο σημείο βρίσκεται και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ενώ πλέον γίνονται και ρίψεις από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη της Πυροσβεστικής.

Ακόμη και εθελοντές σπεύδουν στο σημείο και κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής, οι οποίες καταβάλουν πραγματικά τιτάνιες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, οι δυνατοί άνεμοι που προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ανδρών της Πυροσβεστικής!

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις