Ελλάδα

Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα και την Ζάκυνθο!

Κι ενώ όλη η προσοχή είναι στραμμένη στην μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Εύβοια για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, νέες εστίες έχουν ξεσπάσει σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο!

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε στον Ίσσο, στη Νότια Κέρκυρα. Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμει και αεροσκάφος Πετζετέλ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Ρίζος, «η πυρκαγιά εξελίσσεται σε περιοχή Natura».Να σημειωθεί πως αυτήν την ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ καταστούν πολύ υψηλή την επικινδυνότητα πυρκαγιών.

Φωτιά και στην Ζάκυνθο!

Εν τω μεταξύ, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις δύο σήμερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Κοιλιωμένος και Αγαλάς, σε μια περιοχή της Ζακύνθου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από μεγάλες φωτιές.

Click4more: Εικόνες σοκ στα καμένα της Εύβοιας! Νεκρά ζώα και μαύρο παντού από την τεράστια πυρκαγιά

Στο σημείο έχουν σπεύσει επτά οχήματα με είκοσι άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ σύμφωνα αναμένονται και εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η νέα πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες ενώ και κάτοικοι των δύο χωριών βοηθούν τους πυροσβέστες για να μην πλησιάσει η φωτιά τα χωριά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου δύο αδερφών από φωτιά στη Ναύπακτο το 2024 - Οι ομοιότητες με την υπόθεση του Κολωνακίου
Είχε θεωρηθεί ότι ο 84χρονος είχε βάλει φωτιά, απελπισμένος με την κατάσταση υγείας της αδερφής του - Οι τοξικολογικές έδειξαν ότι είχε πάρει ηρεμιστικά χωρίς συνταγογράφηση - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Περιπολικό
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 60χρονο φερόμενο μητροκτόνο της Ελένης Παπαδοπούλου στο Κολωνάκι - «Μου είπε πως κάηκε νεκρή»
Παράλληλα, συγγενείς και φίλοι του 60χρονου έκαναν νέες αποκαλύψεις σχετικά με τον φερόμενο μητροκτόνο και τη συμπεριφορά του μετά τη μοιραία μέρα της 29ης Ιανουαρίου 2022
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου