Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά τώρα στην Βαρυμπόμπη

Φωτιά τώρα στην Βαρυμπόμπη

Φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών. Στην περιοχή δρουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Η φωτιά ξέσπασε ανατολικά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, ενώ ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200 και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Σημειώνεται πως έχει ενεργοποιηθεί ήδη ο αριθμός 112 και με sms καλεί τους πολίτες σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι να κλείσουν πόρτες, καμινάδες και παράθυρα. Το μήνυμα αναφέρει: «Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο στο σημείο σημειώνονται εκρήξεις.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το θετικό είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, ωστόσο το σημείο δεν εύκολα προσβάσιμο.

Πτώση τάσεως σε μεγάλο μέρος της Αττικής

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς. Το κύκλωμα επανήλθε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

 

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρας Αθανασίου, με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις