Ελλάδα

Φωτιά στον Μαραθώνα

Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα επί τόπου. Δεν απειλούνται σπίτια μέχρι στιγμής. Ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή. Ξεκίνησε από οίκημα όπου εκτελούνταν εργασίες παρά την προειδοποίηση για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα! Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πλαταιών, από το ύψος της Μαραθώνος. Επί τόπου και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Μαραθώνα με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι άμεση. Η πυρκαγιά ξεκίνησε να καίει σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου Πανός και έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενισχύονται οι δυνάμεις, ενώ επί τόπου βρίσκεται και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αν βρίσκεστε στην περιοχή μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες και video στο info@newsit.gr

[read4more]

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα. Η φωτιά καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες αγροικίες και θερμοκήπια, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα σπίτια κοντά στα οποία βρίσκεται η φωτιά είναι από εκείνα που υπέστησαν ζημιές από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην ανατολική Αττική!

marathonas fotia
Φωτογραφία που έστειλε στο newsit.gr ο αναγνώστης Δημήτρης Αττάρτ

Επειδή όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η έντασή τους φτάνει ακόμη και τα 8 μποφόρ, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν τεράστια. Λόγω της φωτιάς έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πλαταιών, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

Click4more: Ασυνείδητοι! Εργασίες με ηλεκτροκόλληση κοντά σε ξερά χόρτα με 6 μποφόρ αέρα στο Πόρτο Ράφτη

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά στο Μαραθώνα ενισχύθηκαν και πλέον στη μάχη στις κατάσβεσης επιχειρούν 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα! Επίσης, επί τόπου βρίσκονται και πέντε υδροφόρες της περιφέρειας, τέσσερις από ΟΤΑ και οχήματα εθελοντών!

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, αρμόδιος για πυροπροστασία, Γιώργος Λεπούρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι το 70% της φωτιάς ελέγχεται και δεν απειλούνται σπίτια, καθώς οι φλόγες καίνε κυρίως χαμηλή βλάστηση και η φορά της φωτιάς την οδηγεί σε έρημη έκταση που δεν έχει καύσιμη ύλη.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπίτι όπου εκτελούνταν εργασίες, το οποίο κάηκε!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Τι ζητούν από την κυβέρνηση για να ανοίξουν τους δρόμους – Συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στην Κρήτη
Από το Μαξίμου διαμηνύουν προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ότι άμεσα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι υπόλοιπες πληρωμές - Τουλάχιστον μέχρι και τις 10 το πρωί θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Επεισόδια αγροτών και κτηνοτρόφων με τις δυνάμεις της αστυνομίας στα Χανιά με αποκλεισμό του αεροδρομίου
10
Εκλογές δικηγόρων: Νικητής ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος στην Αθήνα, ανανεώνουν θητείες Φινοκαλιώτης και Κλάππας σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά
Ο κύριος Κουτσόλαμπρος έχει συνδέσει το όνομά του με τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων, ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Αναστασόπουλος εξειδικεύεται στο δίκαιο πληροφορικής και διαδικτύου - Τα μηνύματά τους μετά το αποτέλεσμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 16
Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο – 48.000 ευρώ σε Κυριάκου και Αρναούτη δίνει η οικογένεια του τραγουδιστή
Τα χρήματα στις δύο επιβάτιδες, σε πρώτη φάση θα δοθούν από την ασφαλιστική εταιρία, ενώ έπειτα η ασφαλιστική θα τα ζητήσει από την οικογένεια του τραγουδιστή
Παντελής Παντελίδης