Ελλάδα

Φωτιές: Αγοράζουν καμένα ΙΧ από τις πληγείσες περιοχές για να «νομιμοποιήσουν» κλεμμένα

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Οι φωτιές αποτελούν δυστυχώς και «χρυσή» ευκαιρία για τα κυκλώματα που κλέβουν αυτοκίνητα. Προσπαθούν να αγοράσουν τα καμένα αυτοκίνητα από τις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου στη συνέχεια να «νομιμοποιήσουν», αυτά που έχουν κλέψει…

Πηγή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μιλώντας στο GRTimes.gr, δεν απέκλεισε η τακτική με τη «μεταποίηση» των κλεμμένων αυτοκινήτων να εφαρμόζεται και με τα καμένα οχήματα από τις εν εξελίξει φωτιές.

Όπως εξήγησε, τα κυκλώματα παίρνουν το πλαίσιο και τις πινακίδες από αυτό που έχει μεταβιβαστεί νόμιμα και τα βάζουν στο κλεμμένο ΙΧ, προκειμένου να το πουλήσουν επίσης «νόμιμα».

Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται έφτιαξαν το ΙΧ και το πούλησαν.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτοί που αγοράζουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο «μπλέκουν», καθώς το συγκεκριμένο έχει μετά δύο ιδιοκτήτες:

Αυτόν που του το έκλεψαν και αυτόν που το αγόρασε με όλα τα χαρτιά του, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένο.

Πώς δρουν τα κυκλώματα κλεμμένων ΙΧ

Το «σύστημα» είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές εδώ και χρόνια. Τα κυκλώματα αγοράζουν νόμιμα τρακαρισμένα ή κατεστραμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τα στοιχεία και το πλαίσιο από το νόμιμο, για να τα περάσουν σε ένα κλεμμένο. Με αυτόν τον τρόπο «νομιμοποιείται» ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με σκοπό σχεδόν πάντα να πουληθεί σε κάποιον ανυποψίαστο ενδιαφερόμενο.

Μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική, διακινήθηκαν πληροφορίες πως μέλη των παραπάνω κυκλωμάτων «οργώνουν» τις πληγείσες περιοχές, αναζητώντας αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί και προσφέροντας κάποια ελάχιστα χρήματα, για να τα αποκτήσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα πρώτα λόγια του 54χρονου στους αστυνομικούς μετά τη δολοφονία του 21χρονου στο Ηράκλειο - «Έκανα αυτό που έπρεπε»
Ο 54χρονος είχε πάρει από την τρίτη ημέρα του θανάτου του παιδιού του την απόφαση να «σβήσει από τον χάρτη» τον νεαρό. «Τυχαία συναντηθηκα με τον συζυγο μου στο σημείο» είπε η γυναίκα του στην αστυνομία
Δολοφονία στην Αμμουδάρα 8
«Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούσε να σκοτώσει τον Νικήτα» λέει η αδερφή του θύματος της δολοφονίας στο Ηράκλειο
«Είχαμε πάει επανειλημμένες φορές στην αστυνομία, αλλά μας κορόιδευαν. Ο δράστης είχε προσπαθήσει πολλές φορές να τον σκοτώσει» λέει στο newsit.gr η αδερφή του 21χρονου
Δολοφονία του 21χρονου στο Ηράκλειο
Δολοφονία στο Ηράκλειο: «Ο 21χρονος είχε κάνει μήνυση τον Μάρτιο στον 54χρονο, παραβιαζόταν συνεχώς τα περιοριστικά μέτρα», αποκαλύπτει η δικηγόρος του
Εκτός από τον  54χρονο έχει συλληφθεί και η σύζυγός του για ηθική αυτουργία και εξετάζεται ο ρόλος της, καθώς ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.
Δολοφονία στην Αμμουδάρα Ηρακλείου
15