Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιές Αττική: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα στο Σύνταγμα [pics]

Φωτιές Αττική: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα στο Σύνταγμα [pics]

Η πολύνεκρη τραγωδία με τα δεκάδες θύματα από τις φωτιές στην Ανατολική Αττική πάγωσε την Ελλάδα. Μια ολόκληρη χώρα βυθίστηκε στο πένθος και ο πόνος χαράχτηκε στις ψυχές όλων μας.

Οι εικόνες από τη συγκέντρωση μνήμης που οργάνωσε ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Γκαγκαλούδης συγκλονίζουν. Στα καρέ του φωτογραφικού φακού αποτυπώνεται η θλίψη συμπολιτών μας για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καλαθοσφαιριστή για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών από τις φωτιές. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δήλωσε υπερήφανος, κρατώντας στην αγκαλιά την κόρη του.

Τίμησαν σιωπηλά τη μνήμη των νεκρών από τις φωτιές

Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Έλληνα γκαρντ και βρέθηκαν στην πιο κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Καθισμένοι σε κύκλο εκατοντάδες πολίτες κρατώντας κεριά στα χέρια τους συγκεντρώθηκαν κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, «τιμώντας σιωπηλά» τους νεκρούς από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Χρησιμοποιώντας κεριά, σχημάτισαν μια καρδιά καθώς και την ημερομηνία της φονικής πυρκαγιάς, πραγματοποιώντας παράλληλα βουβή διαμαρτυρία.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ο άσος του Αιγάλεω, κρατώντας στην αγκαλιά του την κόρη του, τόνισε ότι από σήμερα είναι ο πιο περήφανος άνθρωπος του κόσμου, ενώ κατέστησε σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει αυτούς τους ανθρώπους.

“Μου είπαν ότι είχε πάρα πολύ κόσμο. Από σήμερα είμαι ο πιο περήφανος άνθρωπος του κόσμου. Δεν είμαι περήφανος για μένα. Είμαι περήφανος για όλο αυτόν τον κόσμο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε λίγο αγάπη, λίγο τρυφερότητα.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην ξεχάσουμε αυτούς τους ανθρώπους γιατί η φύση του Έλληνα είναι να ξεχνάει εύκολα. Καλύτερα να μην ξεχάσουμε κι αυτή τη φορά, για να πάμε λίγο μπροστά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γκαγκαλούδης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις