Ελλάδα

Φωτιές: Αυστηριοποιούνται τα πρόστιμα για τους εμπρηστές – Ακόμη και εκατονταπλάσια, λέει ο Κικίλιας, αύριο η συνάντηση με Φλωρίδη

Ακόμη και εκατονταπλάσια πρόστιμα προανήγγειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για τους εμπρηστές, στο πλαίσιο της αυστηριοποίησης των ποινών. 

Αύριο, Πέμπτη (03.08.23) ο Βασίλης Κικίλιας θα έχει συνάντηση με τον  υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Στο επίκεντρο του τετ-α-τετ τους θα βρεθούν η αυστηροποίηση των προστίμων για τους εμπρηστές καθώς και η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας έχει προαναγγείλει την αύξηση των προστίμων για τους εμπρηστές, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες έκανε λόγο για πολλαπλασιασμό ακόμη κι εκατονταπλασιασμό των προστίμων αν χρειαστεί.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι από την αρχή του 2023 έχουν γίνει 117 συλλήψεις για εμπρησμό, 107 από αμέλεια και 10 από πρόθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές τρόμου για 16χρονο: Τον άρπαξαν διακινητές ναρκωτικών και τον βασάνιζαν για να τους δώσει 2.000 ευρώ
Στις 9 Νοεμβρίου τα τρία μέλη του κυκλώματος τον άρπαξαν από την περιοχή των Γλυκών Νερών, τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τον περιέφεραν σε διάφορα μέρη της Αττικής
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η αξιωματικός υπηρεσίας στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Η κατηγορούμενη αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι έπραξε το καθήκον της και ζήτησε από την άτυχη κοπέλα να υποβάλει μήνυση στον πρώην σύντροφό της, κάτι που το θύμα αρνήθηκε
Το αστυνομικό τμήμα μπροστά από το οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα