Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Φωτιές: Η μάχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τις πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Ψαχνά, Βοιωτία

Φωτιές: Η μάχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τις πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Ψαχνά, Βοιωτία

Στην κατάσβεση και πρόληψη των πυρκαγιών συνέδραμαν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις στα πύρινα μέτωπα της Αλεξανδρούπολης, των Ψαχνών Ευβοίας και της Θίσβης Θηβών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στα Ψαχνά Ευβοίας και στη Θίσβη Θηβών συνδράμουν από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων:

Στην Αλεξανδρούπολη:

* 4 αεροσκάφη (Α/Φ) CL-415, 1 αεροσκάφος PZL και 2 ελικόπτερα CHINOOK,

* 2 Ομάδες των 20 ατόμων του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

* 2 Ομάδες του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ των 10 ατόμων,

* Προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών,

* Υδροφόρα Οχήματα,

* Βυτιοφόρα Οχήματα και

* Οχήματα Γενικής Χρήσης,

Στα Ψαχνά Ευβοίας:

* 2 Α/Φ PZL και

* 1 Α/Φ CL-215 και

Στη Θίσβη Θηβών:

* 1 Α/Φ PZL.

Επίσης έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ότι τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει 960 άτομα με 480 οχήματα, στο πλαίσιο της συνδρομής τους στην πρόληψη πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα έχουν διατεθεί:

* 894 άτομα με 447 οχήματα για περιπολίες χερσαίας επιτήρησης και

* 66 άτομα με 33 οχήματα για περιφρούρηση περιοχών.

«Περαιτέρω με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα για όλη την επικράτεια:

* Εκπομπή 30 περιπόλων επιτήρησης σε 3 οκτάωρες βάρδιες (180 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας,

* Πτήσεις 1 ελικοπτέρου KIOWA στον Έβρο, 1 ελικοπτέρου KIOWA στις περιοχές Μαγνησίας και Φθιώτιδας και 1 αεροσκάφους P2002-JF στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και Εύβοιας για εκτέλεση εναέριας επιτήρησης.

Τέλος το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τηρούν τις προβλεπόμενες ετοιμότητες με μέγιστο χρόνο ετοιμότητας τις 4 ώρες και το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις