Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιές: Οριοθετημένο το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς στη Λέσβο – Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Φωτιές: Οριοθετημένο το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς στη Λέσβο – Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Πολλές είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό.

Όπως ανέφερε την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 1.185 πυρκαγιές εκ των οποίων 345 δασικές και 840 αστικές ενώ 33 δασικές φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο.

Στη Λέσβο το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης έχει οριοθετηθεί προσθέτοντας ότι είναι ενεργό το βόρειο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή. Λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου το μεσημέρι υπήρξε νέο μέτωπο προς το χωριό Βρίσα και γι’ αυτό τον λόγο και στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση μέσω 112 για προληπτική απομάκρυνση πολιτών ενώ 2 ηλικιωμένοι που παρέμειναν στον οικισμό απεγκλωβίστηκαν από πυροσβεστικές κι αστυνομικές δυνάμεις.

Όσον αφορά στη φωτιά στη Δαδιά τόνισε ότι υπάρχει καλή εικόνα στο νότιο και νοτιοδυτικό μέτωπο ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες τα λεγόμενα καντηλάκια, όπου επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Επίσης δημιουργούνται επιπλέον αντιπυρικές ζώνες.

Παράλληλα η φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα είναι σε εξέλιξη, στα Γρεβενά όπου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Ακόμα έκανε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από 22/7 συνελήφθησαν από πυροσβεστικούς ανακριτικούς υπαλλήλους 9 άτομα για εμπρησμό είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις