Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιές: Πολιτικές ευθύνες για τους 81 νεκρούς στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχουν;

Φωτιές: Πολιτικές ευθύνες για τους 81 νεκρούς στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχουν;
Φωτογραφία: Reuters

– Ούτε μια παραίτηση για τα μάτια του κόσμου τόσο από πολιτικούς όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες μετά τις φονικές φωτιές
– Αλλεργία από όλους στην λέξη ευθιξία – Φταίει μόνο ο κακός μας ο καιρός
– Απέτυχαν παταγωδώς να εφαρμόσουν ένα σχέδιο που θα ήταν σωτήριο για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής τις κρίσιμες ώρες που μαινόταν η φωτιά
– Πληροφορίες για καρατόμηση της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής
– Ενόχληση Μαξίμου που μιλά για προβοκάτσια και απόπειρα κάμψης του ηθικού των στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας!

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ευρέως στα δημοσιογραφικά γραφεία και δεν είναι φυσικά αποκύημα της φαντασίας των δημοσιογράφων, η πληροφορία ότι έρχονται καρατομήσεις ακόμα και της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής μετά την τραγωδία με τις φωτιές.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έχει αποφασίσει, και καλώς θα έλεγε κανείς, να απομακρυνθούν ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης αλλά και ο αρχηγός της αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Θεωρείται ότι απέτυχαν να κατευθύνουν τους υφισταμένους τους κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποτραπεί μια τέτοια τραγωδία. Και δεν είναι μόνο θεωρίες αλλά αποδείχθηκε στην πράξη.

Εδώ να σημειωθεί πως ρεπορτάζ για τις “μουρμούρες” περί καρατομήσεων μεταδόθηκε και στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Οργισμένη αντίδραση Μαξίμου!

Αυτό ακριβώς το ρεπορτάζ, ήταν η αιτία για να εκδοθεί μια οργισμένη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Σε αυτήν, ασκείται δριμεία κριτική στον τηλεοπτική σταθμό, ενώ καταλογίζεται απόπειρα κάμψης του ηθικού των στελεχών Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Ενόπλων Δυνάμεων!

Στην -προσεκτική- ανακοίνωση υπάρχουν τρεις λέξεις – κλειδιά: Η λέξη “δήθεν” δίπλα από την “πρόθεση του Πρωθυπουργού για καρατομήσεις”, η λέξη “ψέματα” και η λέξη “προβοκάτσια“. Με αυτόν τον τρόπο διαψεύδονται οι “ψίθυροι”, ωστόσο όπως προαναφέραμε… προσεκτικά.

Αναλυτικά η ενημέρωση αναφέρει: “Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες,τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής.

Το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί από τα ψέματα του ΣΚΑΙ. Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει άλλωστε τις πρακτικές και το ρόλο του. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον.

Ο ΣΚΑΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε“.

Τελικά… ευθύνες υπάρχουν για την τραγωδία από τις φωτιές;

Κι αν ο “πόλεμος” μεταξύ κυβέρνησης και ΣΚΑΪ… αναθερμαίνεται, το βασικό ερώτημα είναι ακόμη εδώ. Υπάρχουν ευθύνες;

Η Ελλάδα θρηνεί τουλάχιστον 81 νεκρούς. Ολόκληρες περιοχές σβήστηκαν από τον χάρτη σε μια πυρκαγιά που σύμφωνα με τα στοιχεία και διεθνών ΜΜΕ είναι πλέον η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά του 21ου αιώνα παγκοσμίως!

Click4more: Αυτά ΔΕΝ έγιναν και φτάσαμε στην πολύνεκρη τραγωδία από τις πυρκαγιές! video

Όμως, αυτά τα υπηρεσιακά στελέχη έχουν και πολιτικούς προϊστάμενους. Ανθρώπους οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν οργανώσει στην πράξη έναν μηχανισμό, με τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι εμπιστεύονται σε καίριες θέσεις.

Στις φωτιές απέτυχαν όμως παταγωδώς. Ο στρατηγός άνεμος ναι φυσούσε μανιασμένα δημιουργώντας μια ασύμμετρη απειλή αλλά αν για παράδειγμα υπήρχε ο σωστός σχεδιασμός για την εκκένωση περιοχών, τώρα δεν θα θρηνούσαμε τόσα θύματα.

Και δεν θα χρειαζόταν να γραφτούν αυτές οι γραμμές.

Ποιος ήταν έτοιμος για τις φωτιές;

Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και είναι και μεγάλες. Κάποιος λοιπόν πρέπει να τις αναλάβει. Και οι υπηρεσιακές. Δεν μπορεί πέντε μέρες πριν την τραγωδία ο γ.γ. πολιτικής προστασίας να δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα και σήμερα να έχουν ξεκληριστεί με τόσο φρικτό τρόπο ολόκληρες οικογένειες.

Οι νεκροί στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά δεν θα γυρίσουν πίσω, αλλά οι δικοί τους που δεν έχουν ακόμα προλάβει να τους κλάψουν θέλουν και απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες.

Click4more: Σοκαρισμένοι και οι ιατροδικαστές από το θέαμα της τραγωδίας! “Δεν αντέχουμε, δεν μπορεί να εξοικειωθεί ένας άνθρωπος ψυχικά με το θάνατο”

Εδώ, πολιτικά παιχνίδια δεν χωράνε. Εδώ χύθηκε αίμα αθώων. Και κάποιος φέρει την ευθύνη.

Οι πολίτες δεν έχουν προλάβει ακόμα να οργιστούν και μπορεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων να είναι γενναία αλλά οι πολίτες δεν είναι ιθαγενείς που ξεγελιούνται με καθρεφτάκια.

Ο κ. Τόσκας, ο πολιτικός προϊστάμενος της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι βιδωμένος στην καρέκλα και ότι θα μείνει να παλέψει. Τώρα όμως είναι αργά. Η μεγάλη μάχη χάθηκε και σαν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Πολέμου θα έπρεπε να ξέρει ότι το διοικείν εστί προβλέπειν…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις