Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο, 19 Αυγούστου. Σε επιφυλακή γι’ άλλη μια μέρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιών γι’ αύριο Σάββατο (19.08.2023), συνεχίζονται και οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για αύριο Σάββατο, 19 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

περιοχές Έβρου και Σαμοθράκη

Υψηλός κίνδυνος 3 σε:

Αττική Εύβοια και Σκύρο

Αργολίδα, Βοιωτία, Χαλκιδική, Καβάλα, Ροδόπη

περιοχές Δυτικής Ελλάδας, Κορινθίας, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης

Ιόνιο, Σποράδες, Θάσο, Λήμνο.

Παράλληλα, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ απευθύνεται και πάλι έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν αγροτικές εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά και να επικοινωνούν αμέσως με το 199 σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις