Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιές στην Αττική: «Ήταν τραυματισμένη, δεν μπορούσε να μιλήσει» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες και εκκλήσεις για αγνοούμενους

Φωτιές στην Αττική: «Ήταν τραυματισμένη, δεν μπορούσε να μιλήσει» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες και εκκλήσεις για αγνοούμενους

Λίγα 24ωρα μετά τις φονικές πυρκαγιές που βύθισαν στο πένθος ολόκληρη τη χώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών των αγνοούμενων.

Με τρεμάμενη φωνή έκανε δραματική έκκληση για την αγνοούμενη μητέρα της η Ιωάννα Καρακουλάκη στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7».

Συναισθηματικά φορτισμένη σε αυτές τις δύσκολες ώρες και με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε την τελευταία φορά που επικοινώνησε με την αγνοούμενη μητέρα της Αθηνά Καραλή.

«Τελευταία φορά επικοινωνήσαμε εκείνο το βράδυ γύρω στις 21:06. Την είχαν βγάλει στην παραλία, στο Μάτι» είπε με τρεμάμενη φωνή η κόρη της.

«Την έπαιρνα συνέχεια στο τηλέφωνο. Μιλήσαμε με έναν κύριο. Μου έλεγε ότι έχει εγκαύματα και προσπαθούσε να της δώσει νερό και να τη βοηθήσει. Μίλησα μαζί της στις 21:06 τελευταία φορά αφού μιλήσαμε με αυτόν τον κύριο. Δεν μπορούσε να μιλήσει καλά. Δεν καταλάβαινα τι έλεγε και από τότε δεν ξαναμιλήσαμε. Έχουμε ψάξει σε όλα τα νοσοκομεία, έχουμε ψάξει παντού. Δεν είναι πουθενά. Δεν είναι ούτε στο νεκτροτομείο. Δεν τη βρίσκουμε, δεν ξέρουμε που είναι» περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια.

«Ο κύριος που τη βοηθούσε μας είπε ότι έχει αναπνευστικά προβλήματα και μετά δεν μας ξαναείπε κάτι. Πιθανόν να μην έφτασαν εγκαίρως, δεν ξέρω τι έγινε. Δεν έχω κάποια πληροφορία ότι την πήραν από εκεί είτε ζωντανή είτε νεκρή. Ήταν πολύ ταραγμένη. Δεν καταλάβαινα καν τι μου έλεγε. Δεν μπορούσε να μιλήσει κανονικά. Βρίσκονταν στο λιμάνι, στην παραλία κάτω στο Μάτι».

Η οικογένειά της έχει βάλει το όνομά της στη λίστα αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. «Έχουμε βάλει τα στοιχεία της στη σελίδα με τους αγνοούμενους, έχουμε δώσει στα νοσοκομεία το όνομά της, πήγαμε στο νεκροτομείο και δώσαμε DNA σε περίπτωση που βρεθεί κάτι. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε».

Αγωνία για πατέρα και γιο που αγνοούνται

Μια ακόμα δραματική έκκληση από τον Ερρίκο Τσινίδη που αναζητά την οικογένεια Κατσουλάκη. «Είναι οικογενειακοί μας φίλοι και τελευταία φορά που επικοινώνησα με τον γιο τους τον Πάρη μου είπε ότι κατευθύνονται προς Λούτσα όπου και βρήκαν και τα αυτοκίνητά τους άθικτα κοντά στο Κόκκινο Λιμανάκι».

«Μάλλον δεν πρόλαβαν να φτάσουν και αγχώθηκαν και άφησαν το αυτοκίνητο. Και οι γονείς και η γιαγιά και το αγόρι. Όλοι. Έχουμε χτενίσει όλη την περιοχή και προσπαθούμε να τους βρούμε».

Να σημειωθεί πως βρίσκεται σε λειτουργία ανεξάρτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν φωτογραφίες και ονόματα των συγγενών και των φίλων τους που αγνοούνται μετά το πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς από τους οικισμούς στον Βουτζά και στο Μάτι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις