Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιές στην Αττική: Τρομακτική πρόβλεψη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο – Δείτε τον χάρτη

Φωτιές στην Αττική: Τρομακτική πρόβλεψη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο – Δείτε τον χάρτη

Ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις μπορεί να πάρει η φωτιά που ξεκίνησε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, στην Αττική. Αυτό αναφέρει μια πιλοτική εκτίμηση ερευνητών που συνεργάζονται με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Ειδικότερα, η φωτιά θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και σε περιοχές που εκτείνονται από τη Μαλακάσα μέχρι και τον Ωρωπό. Η εν λόγω εκτίμηση, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), έγινε με βάση το καύσιμο δυναμικό που διαθέτει κάθε περιοχή.

Η πύρινη λαίλαπα ολοένα και επεκτείνεται, με τις φλόγες να πλήττουν τη μια περιοχή μετά την άλλη, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε περιούσιες και φυσικό περιβάλλον. Οι αναζωπυρώσεις και η επέκταση του μετώπου ενισχύονται από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς επικρατεί ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε τον χάρτη της εκτίμησης των επιστημόνων:

Σημειώνεται ότι η πιλοτική εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ – meteo.gr και αφορά την χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.08.2021 06:00. Πραγματοποιήθηκε από την επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις