Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτογραφίες και συνομιλίες στο «φως» από την συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα και μηχανές στην Αττική

συμμορία

Φωτογραφίες ντοκουμέντο και διαλόγους «φωτιά» από τη δράση της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα και εξαρθρώθηκε από τους άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Μια καταδίωξη που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες στάθηκε η αφορμή για να πέσουν στα δίχτυα της αστυνομίας δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα.

Οι δύο εκ των παραπάνω κατηγορούμενων κατάφεραν τις βραδινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν, καθώς παραβίασαν κόκκινα φανάρια και δεν σταμάτησαν σε έλεγχο.

Κάποια στιγμή το καταδιωκόμενο όχημα προσέκρουσε σε άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί να αναπτυχθούν γύρω από αυτό και να ζητήσουν από τους επιβαίνοντες να βγουν με τα χέρια ψηλά. Ο άνδρας οδηγός με ένα μαύρο όπλο σημάδεψε τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ προκειμένου να αποτρέψουν την ενδεχομένη επίθεση του δράστη πυροβόλησαν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς. Τελικά το όχημα με τους δράστες ανέπτυξε ξαφνικά ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει.

Πώς δρούσε η συμμορία

Οι αστυνομικοί που έλεγχαν κάμερες της περιοχής κατάφεραν να φτάσουν στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, ενώ παράλληλα στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έφτασαν και οι πληροφορίες ότι ο παραπάνω άνδρας μαζί με ακόμα πέντε άτομα δραστηριοποιούνται στις κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Τα περισσότερα από αυτά τα μετάφεραν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας και τα αποσυναρμολογούσαν για να τα πουλήσουν για ανταλλακτικά.

Click4more: Βίντεο – ντοκουμέντο από την καταδίωξη που «ξεσκέπασε» τη συμμορία κλεφτών αυτοκινήτων

Σε μια από τις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr και περιέχεται στη δικογραφία, εμφανίζονται δύο άνδρες να διαλύουν ένα αυτοκίνητο μάρκας smart, προκειμένου στη συνέχεια να πουλήσουν τα κομμάτια του ως ανταλλακτικά. Όπως προέκυψε το οχήματα το είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα.

συμμορία συμμορία

Οι αστυνομικοί από τις έρευνες που πραγματοποίησαν κατάσχεσαν τόσο από τα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων όσο και από το πάρκινγκ που μετέφεραν τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες το ποσό των 38.835 ευρώ, ενώ στα κινητά τους τηλέφωνα υπήρχαν συνομιλίες που αποδείκνυαν την ενοχή τους.

Σε μια από αυτές ο ένας από τους άνδρες της συμμορία ανταλλάσσει μηνύματα με τη μία συλληφθείσα με την οποία από ότι φαίνεται είχαν δεσμό.

Η συνομιλία

Σύμφωνα με το αποδεικτικό υλικό που περιέχεται μέσα στη δικογραφία υπάρχει μέσω Messenger η παρακάτω ανταλλαγή μηνυμάτων.

Άνδρας: Ξεκίνα, τι κάνεις; Θα έρθω να σε πάρω.

Γυναίκα: Τι είναι;

Άνδρας: Ρε σου είπα λύνουμε το κλεμμένο. Έλα πότε θα ξέρω τι γίνεται. Θες να μου πεις…

Στην φωτογραφίες όμως που εμπεριέχονται μέσα στη δικογραφία υπάρχει και μια στην οποία αποτυπώνεται ένα μαύρο περίστροφο.

συμμορία

Βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα ο οποίος συμμετείχε στην καταδίωξη της 10ης Οκτωβρίου και οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να είναι αυτό με το οποίο απειλήθηκαν οι συνάδερφοι τους εκείνο το βράδυ.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις