Ελλάδα

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τον άγριο βασανισμό 33χρονου κρατουμένου από αστυνομικούς – «Σώσε με γιατί με σκοτώνουν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοκάρουν οι φωτογραφίες ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το MEGA από τα χτυπήματα που, όπως καταγγέλλει 33χρονος Αλβανός κρατούμενος, δέχθηκε από αστυνομικούς.

Ένας αξιωματικός, δύο αστυφύλακες και ένας ειδικός φρουρός συνελήφθησαν από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ και κατηγορούνται για τα βασανιστήρια και τον άγριο ξυλοδαρμό του.

«Το μόνο που είπε ‘’μάνα σώσε με γιατί με σκοτώνουν’’», είπε η αδελφή του 33χρονου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 33χρονος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με άλλους 10 κρατούμενους, μεταφέρθηκε την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

ksilodarmos ksilodarmos ksilodarmos

Μέσα στο όχημα έζησε τον εφιάλτη. Οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά κατηγορούνται ότι του είχαν φορέσει κράνος, τον χτυπούσαν και δεν του έδιναν νερό παρά τις εκκλήσεις του. Όταν έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίστηκαν τα βίαια χτυπήματα. Σωφρονιστικός υπάλληλος έσπευσε να τον προστατεύσει.

Ξεσπά μιλώντας στο MEGA η αδελφή του 33χρονου

Η αδερφή του, μιλά αποκλειστικά στο MEGA και ξεσπά. Υποστηρίζει ότι αστυνομικοί χτύπησαν τον αδερφό της και όταν τον μετέφεραν στη Καβάλα για εκδίκαση της υπόθεσης μπροστά στους γονείς τους.

«Του είχαν βάλει κράνος στο κεφάλι, στο αυτοκίνητο του το έβγαλαν και τον ξυλοκοπούσαν και εκεί πριν τον παραδώσουν, τον έδειραν ξανά. Τον χτυπήσανε».

«Ήταν χτυπημένος ήδη από την ασφάλεια Καβάλας. Χτυπήθηκε μπροστά στους γονείς του που είχαν πάει για επισκεπτήριο και είπαν στον πατέρα του θα πάρετε το παιδί σας στην κάσα», είπε η δικηγόρος του.

Τον ξυλοδαρμό του 33χρονου φέρεται να επιβεβαιώνουν και άλλοι κρατούμενοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 33χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ οι τέσσερις αστυνομικοί οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σώθηκε το πόδι του 6χρονου που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα μετά από τροχαίο στο Ρέθυμνο
«Ήταν απίστευτη η συνεργασία από την Κρήτη, το ΕΚΑΒ, το Παίδων και το Αττικόν. Το ΕΣΥ λειτούργησε άψογα. Δεν αφήνουμε κανέναν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
Η συνταρακτική περιγραφή του συζύγου της Βάγιας Νέστορα για τον θάνατό της - «Είναι δολοφόνοι, το γκαζάκι είναι σαν σφαίρα»
΄«Η Αφροδίτη έπαθε εγκαύματα σε χέρια και πόδια, δεν μπορεί να περπατήσει», αποκάλυψε με τρεμάμενη φωνή ο Παναγιώτης Νέστορας
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
25
Πετράλωνα: «Έχουμε επικοινωνήσει με την Airbnb για την στέγαση των ενοίκων» είπε ο Χάρης Δούκας
Στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια μηχανικών, τα οποία εξετάζουν τη στατική κατάσταση της περιοχής και ελέγχουν αν τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά τις εργασίες στο γειτονικό οικόπεδο
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα