Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Φοβούνται τα τρακτέρ βρίσκουν ισοδύναμα για τους αγρότες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η φορολογία δεν πρόκειται να αλλάξει, ωστόσο υπό των φόβο των τρακτέρ και των μπλόκων στους δρόμους αμέσως μόλις οι αγρότες τελειώσουν τις δουλειές στα χωράφια η κυβέρνηση αναζητά τα ισοδύναμα που θα… χρυσώσουν κάπως το χάπι και δεν θα φέρουν ακραίες αντιδράσεις.

Έτσι ως αντιστάθμισμα στην πολλαπλάσια φορολογία που επιβλήθηκε με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Μαξίμου σχεδιάζει τρία μέτρα με τα οποία κυρίως οι νέοι και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες θα πάρουν μια μικρή έστω ανάσα.
Πρώτα απ’ όλα θα επανακαθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο κάποιος φορολογούμενος θεωρείται αγρότης και τυγχάνει κάποιων ελαφρύνσεων. Πλέον κατ’ επάγγελμα αγρότης θα θεωρείται ο φορολογούμενος ο οποίος μπορεί να αποδείξει ότι το 50%+1 του εισοδήματός τους προέρχεται από αγροτική εργασία.


Στη συνέχεια οι κατ’ επάγγελμα αγρότες θα έχουν ένα αφορολόγητο όριο για τις επιδοτήσεις που παίρνουν έτσι ώστε να μειωθεί η φορολόγηση του εισοδήματός τούς. Παράλληλα θα διευρυνθούν οι εκπτώσεις δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα με βάση τα βιβλία εσόδων εξόδων.
Σε ό,τι αφορά στους νέους αγρότες η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεσπίσει ειδικά φορολογικά μέτρα τουλάχιστον για τρία πρώτα χρόνια της δραστηριότητας με μικρότερους συντελεστές φορολόγησης και μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε