weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Froneri Hellas: Στο «δρόμο» 102 οικογένειες

Froneri Hellas: Στο «δρόμο» 102 οικογένειες | Newsit.gr

Στο δρόμο μένουν οι 102 εργαζόμενοι της πρώην Nestlé μετά την απόφαση της εταιρείας Froneri Hellas να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής παγωτών στον Ταύρο εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά.

Στην ανακοίνωση της η θυγατρική εταιρεία της Nestlé κάνει λόγο για υποστήριξη των εργαζομένων μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι της εταιρείας λένε πως στην πράξη είναι απολυμένοι με αποτέλεσμα 102 οικογένειες να βυθίζονται στην αβεβαιότητα.

Από την Αίγυπτο και τα Βαλκάνια στο… ψυγείο μας

Όπως λέει στο newsit.gr το μέλος του ΔΣ του συνδικάτου Γάλακτος-Ποτών-Τροφίμων Αττικής και εργαζόμενος στην Nestlé, κ. Χρήστος Ασπιώτης, η εταιρεία μέσα σε μια ώρα ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την απόλυση τους με μόνη μέριμνα τη χορήγηση διπλών αποζημιώσεων χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για απορρόφηση τους από άλλη εταιρεία.

«Η εταιρεία έτσι ξαφνικά μας κάλεσε και μας είπε ότι αναστέλλει τον κύκλο εργασιών της λόγω χρεών και ουσιαστικά απολύει 102 εργαζόμενους με πολλά χρόνια στην εργασία οι οποίοι είχαν προσφέρει τα πάντα και είχαν κάνει αυτόν τον κολοσσό», τονίζει στο newsit.gr ο κ. Ασπιώτης. Και επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι της Froneri είναι εξειδικευμένοι στα μηχανήματα παραγωγής παγωτού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να πάνε για δουλειά σε άλλη εταιρεία.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Ασπιώτης στο newsit.gr

Παράλληλα, ο κ. Ασπιώτης καταγγέλλει στο newsit.gr ότι στην ουσία η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου στον Ταύρο αλλά θα συνεχίσει να εισάγει τα προϊόντα της από εργοστάσια της εταιρείας στην Αίγυπτο και τις βαλκανικές χώρες.

Κλείνουν το εργοστάσιο στον Ταύρο

Την απόφαση διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Ταύρο ανακοίνωσε η Froneri Hellas, (πρώην Nestle) σε μια προσπάθεια ανασχεδιασμού της ζημιογόνου εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Froneri Hellas είναι ζημιογόνος, η εταιρεία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της.

Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους.

Όπως τονίζεται από την Froneri Hellas:

Η εταιρεία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει.

Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων.

Ταυτόχρονα η εταιρεία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών.

Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.

Επισημαίνεται ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά των συναινετικών αποχωρήσεων είναι σημαντικά ανώτερα από τις αποζημιώσεις που ορίζει ο νόμος.

Για όσους εργάζονται στην εταιρεία μέχρι και 16 χρόνια οι αποζημιώσεις τους θα είναι διπλάσιες από αυτό που ορίζει ο νόμος ενώ για όσους έχουν 16 χρόνια και πάνω θα είναι 2, 5 φορές τα νόμιμα.

Όλα τα ποσά έχουν ευνοϊκή φορολογία, δεν έχουν άλλες κρατήσεις και καταβάλλονται εφάπαξ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas.

Σταθερός στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές.

Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η εταιρεία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της.

Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα.

Με τη νέα λειτουργική δομή η εταιρεία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει: 

στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς.

Στην διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.

Καθώς και στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον».

Ποια είναι η Froneri Hellas

Η Froneri Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της Froneri International Plc. Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δις ευρώ, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 22 χώρες.

Έχει εγκαταστάσεις κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Φιλιππίνες και Νότιο Αφρική.

Πρόκειται για μια νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την κοινοπραξία της Nestlé και της R&R και δραστηριοποιείται στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου.

Η Nestlé και η PAI θα μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της κοινοπραξίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

#TAGS MM