Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Φρούριο το Εφετείο: Γιατί απαγορεύτηκε η συγκέντρωση υπέρ της Χρυσής Αυγής

Φρούριο το Εφετείο: Γιατί απαγορεύτηκε η συγκέντρωση υπέρ της Χρυσής Αυγής

Ο Γιάννης Λαγός είχε κάνει κάλεσμα σε συγκέντρωση υπέρ της Χρυσής Αυγής αλλά ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής του άναψε… κόκκινο. Ο ευρωβουλευτής και μέλος -κατά την καταδικαστική απόφαση- του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ήθελε να κάνει… σόου.

Ο Γιάννης Λαγός είχε προαναγγείλει από μέρες ότι αν το τεστ κορονοϊού που θα έκανε, θα έβγαινε αρνητικό, θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο, όπου σήμερα αναμένεται η απόφαση επί των ελαφρυντικών. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής (σ.σ. πλέον είναι… ανεξάρτητος ευρωβουλευτής) θα εμφανιστεί στο δικαστήριο αλλά η αστυνομία έβαλε «πάγο» στα σχέδιά του.

Click4more Χρυσή Αυγή: Η ώρα των ελαφρυντικών – Τι ποινές προβλέπονται για κάθε περίπτωση

Μάλιστα, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής ανακοίνωσε και το σκεπτικό της απόφασης να μην επιτραπεί στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής να κάνουν συγκέντρωση έξω από το εφετείο. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια για άλλη μια μέρα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις:

α. της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος,

β. της περ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 4249/2014 «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» (Α΄ 73),

γ. των άρθρων 7 & 10 του ν. 4703/2020 «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» (Α΄ 131),

δ. του άρθρου 8 του Π.Δ. 73/2020 «Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων»,

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Την απαγόρευση της αναφερόμενης στο θέμα συνάθροισης, επειδή, αφενός οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4703/2020 (άρθρο 3, παρ. 1 & 2) και του Π.Δ. 73/2020 (άρθρο 3), [η ¨Εθνική Λαϊκή Συνείδηση¨ δημοσιοποίησε την πρόθεσή της στο διαδίκτυο τις μεσημβρινές ώρες της σήμερον (11-10-2020)], γεγονός που δεν κατέστησε δυνατή την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας (άρθρο 10, παρ. 2, Ν. 4703/2020 και άρθρο 8, Π.Δ. 73/2020) και αφετέρου από την διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων & πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Δικαστικού Συγκροτήματος (Άρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο).

Μέτρα ξανά στο Εφετείο

Για άλλη μια μέρα, από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο. 

Δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις