Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φρουζής: “Συναντήθηκα με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ”

Φρουζής: “Συναντήθηκα με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ”

Στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής δηλώνει ότι βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΣΦΕΕ και πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Σε δήλωση του ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της διακίνησης μιζών επισημαινει με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου ότι οι συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα είχαν αντικείμενο το φάρμακο και το χώρο της υγείας και τίποτα το επιλήψιμο.

«Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με συναντήσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, δηλώνω τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής, που ανήκαν τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Αντιπολίτευση.

Οι συναντήσεις αυτές, ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη Χώρα μας. Αυτονόητο είναι ότι είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώπιον της οποίας επιθυμώ να καταθέσω, μεταξύ άλλων και για τις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται».

 

Το επίμαχο ρεπορτάζ

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Βήματος, έκανε λόγο για αίτημα του κ. Φρουζή στο δίδυμο Σουράνη – Δελατόλλα να μεσολαβήσουν, ώστε να υπάρξει συνάντηση με τον -τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης-, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενο στοιχεία από τα συμπληρωματικά στοιχεία από τα CD που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, το ρεπορτάζ σημειώνει πως «τα αρχεία δεν έχουν σήμανση, οπότε εικάζει κανένας ότι πρόκειται για σελίδες από τα σημειωματάρια είτε του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas είτε της γραμματέως του. Η συγκεκριμένη καταγραφή η οποία πιθανόν να έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 είναι η ακόλουθη «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «ούτε η καταγραφή αυτή είναι από μόνη της ενοχοποιητική, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι η Novartis έψαχνε να βρει επαφή με τον σημερινό Πρωθυπουργό. Ωστόσο, με βάση όμοιες καταγραφές– τις οποίες ορισμένοι έσπευσαν να θεωρήσουν τεκμήρια ενοχής – στα ημερολόγια του Φρουζή η κυβέρνηση έριξε βαριά σκιά πάνω σε πολιτικούς αντιπάλους της».

Μαξίμου: Ουδέποτε υπήρξε ραντεβού Τσίπρα – Φρουζή

Αμέσως απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου τονίζοτας: «Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει…».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις