Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Έτσι «εξαφανίστηκαν» τα πρωτάκια – «Πήραν λάθος σχολικό», λέει ο διευθυντής στο newsit.gr

Φθιώτιδα: Έτσι «εξαφανίστηκαν» τα πρωτάκια – «Πήραν λάθος σχολικό», λέει ο διευθυντής στο newsit.gr
φωτογραφία αρχείου

Τον τρόπο με τον οποίο «εξαφανίστηκαν» τα δυο πρωτάκια και λαχτάρησαν οι γονείς τους που δεν τα βρήκαν στο σχολικό, περιγράφει στο newsit.gr ο διευθυντής του σχολείου της Μακρακώμης Βασίλης Υφαντής. Για το ίδιο θέμα όμως μιλάει στο newsit.gr και η θεία των παιδιών. 

Μια ημέρα μετά το περιστατικό της Βάρκιζας με οδηγό σχολικού λεωφορείου να ξεχνάει ένα κοριτσάκι 2 ετών για ώρες μέσα στο όχημα, αποκαλύφθηκε μια σχεδόν παρόμοια υπόθεση, αυτή την φορά στην Φθιώτιδα με δύο κοριτσάκια της Α Δημοτικού.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν από το χωριό Τσούκα στο σχολείο τους στην Μακρακώμη, αλλά πήραν λάθος σχολικό στην επιστροφή με αποτέλεσμα να τρελαθούν από την αγωνία οι γονείς τους νομίζοντας ότι είχαν πέσει θύματα απαγωγής.

Ο Διευθυντής του σχολείου Βασίλης Υφαντής μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Το περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη. Τα παιδιά δεν κινδύνεψαν καθόλου. Μπήκαν κατά λάθος στο διπλανό λεωφορείο. Έγινε μπέρδεμα. Τα παιδιά όταν σχολάνε τα παραδίδει η δασκάλα στην σχολικό τροχονόμο και τα πάει στα πούλμαν. Τα παιδάκια είναι πρωτάκια και μπερδεύτηκαν και μπήκαν στον δίπλα λεωφορείο που δεν πάει στο χωριό τους».

Όπως είναι λογικό οι γονείς αναστατώθηκαν από το λάθος αυτό όμως όπως επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Υφαντής τα παιδιά δεν κινδύνεψαν και δεν έμειναν λεπτό μόνα τους: «Δεν κινδύνεψαν δευτερόλεπτο. Ήταν όλη την ώρα ασφαλή. Φυσικά και ανησύχησαν οι γονείς αλλά τους εξηγήσαμε. Το ζήτημα είναι ότι τα παιδάκια δεν κινδύνεψαν λεπτό».  

«Τα έβαλαν σε λάθος λεωφορείο» – «Δεν μπερδεύεται ένα παιδί 6 ετών»

«Ισχύει το περιστατικό», λέει στο newsit.gr η κα Μαρία Καλοπίτα, θεία των παιδιών. Και συνεχίζει: «Είχαν χαθεί τα παιδιά. Είχαν χαθεί τα παιδιά, μπει σε λάθος λεωφορείο, τα έβαλαν από το σχολείο σε λάθος λεωφορείο και είχαν πάει στον Άγιο Γεώργιο. Τα παιδάκια δεν μπερδευτήκαν γιατί είναι 6 χρονών, δεν νομίζω να μπερδεύεται ένα παιδί έξι χρονών. Ευθυνόταν η τροχονόμος του σχολείου και οι δάσκαλοι. Μας ειδοποίησε μια συνοδός που έχουν βάλει για τα προνήπια γιατί τα κοριτσάκια που χάθηκαν έχουν και δυο αδερφάκια που πάνε προνήπιο και μας ειδοποίησε η γυναίκα και μας είπε μήπως έχετε πάρει τα παιδιά και λέμε όχι και μετά ειδοποιήθηκε και η αστυνομία. Τα παιδάκια είναι καλά. Εμείς τα ψάχναμε πήραμε τηλέφωνο και τους οδηγούς και μας έλεγαν δεν έχουμε παιδιά για Τσούκα γιατί είναι από εκεί τα κοριτσάκια και μετά ένας οδηγός που πήγε στον Άγιο Γεώργιο μαε είπε τα έχω εγώ τα παιδιά. Τα παιδιά φοβήθηκαν. Έλειπαν 1,5 ώρα. Χάθηκαν 1:15 και γύρισαν στις 15:00. Τα περιμέναμε μόλις σχόλασαν και τίποτα. Πήγαμε στην στάση και τίποτα. Την Παρασκευή δεν ήθελαν να πάνε σχολείο γιατί νόμιζαν ότι θα χαθούν πάλι. Τα παιδάκια είναι ξαδερφάκια. Το ένα είναι το παιδί του αδερφού μου. Είναι ξαδερφάκια και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Νομίζαμε ότι πήρε κάποιος τα παιδιά».  

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις