Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φυλακές Αυλώνα: “Ξήλωσαν” τον Διευθυντή και τον Αρχιφύλακα!

ΗΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Στην απομάκρυνση του Διευθυντή στις φυλακές Αυλώνα αλλά και του αρχιφύλακα των φυλακών ανηλίκων, προχώρησε η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου.

Η Γ.Γ. προχώρησε στην απαλλαγή των καθηκόντων του Διευθυντή των φυλακών, έπειτα από την άγρια συμπλοκή κρατουμένων την περασμένη εβδομάδα στις φυλακές Αυλώνα, που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό τουλάχιστον 13 ατόμων.

Τι συνέβη στις φυλακές Αυλώνα

Μάλιστα μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ήταν η δεύτερη συμπλοκή που σημειώνονταν στο Σωφρονιστικό κατάστημα Ανηλίκων, με αποτέλεσμα την απόφαση απομάκρυνσης από τα καθήκοντά τους, τόσο του Διευθυντή των φυλακών, όσο και του Αρχιφύλακα, που άλλωστε ήταν υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό κατάστημα.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής: “Την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης και του Προϊσταμένου του Τμήματος Φύλαξης του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, αποφάσισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής προχώρησε άμεσα σε αυτή την ενέργεια μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, ανάμεσα σε κρατουμένους, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Υπενθυμίζεται ότι από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα.”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις