Ελλάδα

Φυλακές Αυλώνα: Τέσσερις κρατούμενοι ξεκίνησαν την άγρια συμπλοκή με τους 8 τραυματίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέσσερις κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα ταυτοποίηθηκαν ως οι άνθρωποι που ξεκίνησαν τα άγρια επεισόδια το βράδυ της Κυριακής (9.7.2023) στο σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων με αποτέλεσμα 8 άτομα να τραυματιστούν. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, που ερευνά τα αίτια των επεισοδίων, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη και εσωτερική έρευνα στις φυλακές Αυλώνα, με εντολή της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα επεισόδια ξεκίνησαν στο προαύλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος λίγο πριν οι κρατούμενοι μπουν στα κελιά τους και ενεπλάκησαν Αλβανοί, Ρομά και Έλληνες από την μία πλευρά και Βορειοαφρικανοί και αραβικής καταγωγής κρατούμενοι από την άλλη.

Έγινε πραγματική σύρραξη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Αιγύπτιοι, τρεις Σύροι, ένας Αλγερινός, ένας Πακιστανός και ένας Έλληνας.

Και οι οκτώ διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στον Ευαγγελισμό, απ’ όπου αποχώρησαν οι επτά, μετά τις πρώτες βοήθειες και ένας παραμένει ακόμα για νοσηλεία.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, οι νεαροί κρατούμενοι έβαλαν φωτιά και σε ένα στρώμα, προσπαθώντας να γενικεύσουν την κατάσταση, αλλά τελικά τα επεισόδια κατεστάλησαν από τους σωφρονιστικούς, ενώ στο σημείο έφτασαν και αστυνομικές δυνάμεις και οι κρατούμενοι μπήκαν στα κελιά τους.

Από τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι το επεισόδιο άρχισαν δύο Έλληνες, υπήκοοι αλβανικής καταγωγής, και δύο ακόμα Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας Ρομά, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία η οποία σχηματίζεται από την Ασφάλεια, προκειμένου να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία για ιατρείο «φάντασμα» σε βίλα – «Μαϊμού» γιατρός «καθάριζε τις τοξίνες από το αίμα» για 6.000 ευρώ
Γυναίκα καταγγέλλει ότι άνδρας που παρουσιαζόταν ως ειδικός παθολόγος ολιστικής ιατρικής πρότεινε στον σύζυγό της πλασμαφαίρεση - «Το αίμα του ήταν μολυσμένο»
Γιατρός 9
Απαλλάσσεται ο επιχειρηματίας που είχε καταγγείλει ο Σπύρος Μαρτίκας για απάτη – Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι
Δεν παραπέμπεται σε δίκη για τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονταν ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος - Τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους κρατούνται στον Κορυδαλλό
Περιπολικό