Ελλάδα

Φυσικό αέριο: Ιλιγγιώδης η αύξηση στην τιμή του σε σχέση με πέρυσι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στα μέτρα στήριξης των αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η τιμή του φυσικού αερίου ήταν στα 200 ευρώ χθες, στα 80 ευρώ πριν 2 μήνες και στα 15 ευρώ πριν έναν χρόνο. Δηλαδή από πέρσι ανέβηκε κατά 185 ευρώ.

«Δυστυχώς, η παράνομη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει φέρει εκτός ελέγχου τις αγορές. Έχουμε ιστορικά υψηλά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και έχουμε και ιστορικά υψηλά στην ηλεκτρική ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ανάφερε ότι δύο θέματα απασχολούν κυρίως την ΕΕ και την Ελλάδα. Το πρώτο είναι η επάρκεια ανεφοδιασμού και το δεύτερο είναι οι τιμές της ενέργειας.

Όπως είπε, για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων «έχουμε προβλέψει να έρθουν επιπλέον φορτία υγροποιημένου αερίου. Έχουμε λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε πετρελαϊκά αποθέματα για πάνω από 150 ημέρες και έχουμε τη δυνατότητα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, αντί για φυσικό αέριο να κάψουν πετρέλαιο».

«Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια και τα πιο δυσμενή, όμως κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος», τόνισε.

Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση διαθέτει και το τελευταίο ευρώ στις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ αναμένεται και η έγκριση από την Ευρώπη για χρηματοδότηση των κρατών για την ενέργεια έπειτα από την πρόταση του πρωθυπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα δύο ραντεβού του Μαζωνάκη για πλασμαφαίρεση και τα sms μεταξύ της γιατρού και υπνοθεραπευτή - «Σε πήρα στον λαιμό μου»
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να κάνει δύο πλασμαφαιρέσεις στο μοιραίο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι - Η συνάντηση με τον υπνοθεραπευτή και τα μηνύματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
9
Καιρός αύριο: Σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας – Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι
Στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 26 βαθμούς με μεγαλύτερη πτώση τις βραδινές ώρες
καιρός