Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γ.Γραμματείς Υπουργείων: Ένας στους δέκα δε θα είναι ΠΑΣΟΚ!

Ίσως την επόμενη εβδομάδα γίνει η επιλογή των γενικών γραμματέων για τα υπουργεία.

Ενδιαφέρον έχουν όμως και τα στοιχεία που αποκαλύπτει η εφημερίδα “Έθνος” για τους επικρατέστερους. Ο ένας στους δέκα δεν θα έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Και οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα έχουν προηγούμενο δημόσιο αξίωμα.

Περισσότερες από 22,000 αιτήσεις έγιναν για μόλις 88 θέσεις. Σύντομα αναμένεται και η δημόσια προκήρυξη για την κάλυψη διοικητικών θέσεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πως τα αποτελέσματα δεν τα περιμένουν μόνο οι ενδιαφερόμενοι αλλά και τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη. Σύμφωνα με το «Έθνος» είναι χαρακτηριστική η δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ: «Θα γεμίσουν οι πρωινές εκπομπές με όσους απορρίφθηκαν και θα παρουσιάζουν τα προσόντα τους»!

Οι επιτροπές έχουν καταλήξει στους επικρατέστερους και τώρα περιμένουν το πράσινο φως από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Η καθυστέρηση στο διορισμό γενικών γραμματέων έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπουργοί καλούνται να διεκπεραιώσουν υποθέσεις που είναι αρμοδιότητα των γενικών γραμματέων.

Μ.Ιωάννου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε