Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Ουρές για να ψηφίσουν οι Γάλλοι που ζουν στην Ελλάδα [pics, vid]

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Ουρές για να ψηφίσουν οι Γάλλοι που ζουν στην Ελλάδα [pics, vid]

Δεκάδες είναι οι Έλληνες με γαλλική υπηκοότητα ή οι Γάλλοι που μένουν μόνιμα στην Αθήνα, οι οποίοι έρχονται, από τις 9:00 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, στο Γαλλικό Ινστιτούτο προκειμένου να ψηφίσουν για τον δεύτερο γύρο των Γαλλικών εκλογών.

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν αναμετρώνται στον δεύτερο γύρο, σε μία εκλογική διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να κρίνει πολλά σχετικά με το μέλλον της Γαλλίας και τις “απειλές” της Ακροδεξιάς υποψήφιας πως η Γαλλία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ψηφοφόροι που βρέθηκαν στο γαλλικό ινστιτούτο σχημάτισαν ουρές προκείμενου να πάρουν θέση στο ερώτημα “Μακρόν ή Λε Πεν” ή διαφορετικά, αν σκεφτεί κανείς υποθετικά την επικράτηση της Ακροδεξιάς υποψήφιας, “Ναι ή οχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Θεωρώ πως θα κερδίσει ο Μακρόν και τάχθηκα υπέρ του. Είναι το πιο πιθανό μα κερδίσει ο Μακρόν με σχετική διαφορά. Το άγνωστο είναι η συμμετοχή και το κατά πόσο θα υπάρξει. Όσο λιγότεροι ψηφίζουν τα ποσοστά της Λεπέν θα αυξάνονται”, είπε ψηφοφόρος στο Newsit.gr. Ο Ελληνογάλλος που μένει μόνιμα στην Αθήνα τόνισε ακόμη
πως αν επικρατήσει η Λε Πεν αλλά και άλλοι αντίστοιχοι υποψήφιοι στην Ευρώπη το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα καταρρεύσει.

“Δεν νομίζω να επικρατήσει η Λε Πεν. Είμαι αισιόδοξη. Η ζωή μου εδώ και στη Γαλλία δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω κάτι άλλο εκτός από τον Μακρόν”, ανέφερε μια ψηφοφόρος στο Newsit.gr, με γαλλική υπηκοότητα που μένει και στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ελληνογάλλοι ή οι Γάλλοι που κατοικούν μόνιμα στη χώρα μας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Μακρόν και Λε Πεν ψηφίζοντας έως και τις 20:00 το βράδυ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε