Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το… game of thrones “έφαγε” την Ελλάδα από την κορυφή του Lonely Planet

Ελλάδα Lonely Planet

Η Χιλή έρχεται πρώτη στις top χώρες προορισμούς, ενώ η Σεβίλη της Ισπανίας πρώτη στις πόλεις και το Μπέλφαστ στις περιοχές… Η Ελλάδα ή κάποια ελληνική περιοχή ή έστω κάποια πόλη απουσιάζουν απ’ την πρώτη δεκάδα σε τέσσερις διαφορετικούς πίνακες του Lonely Planet.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε καμία από τις προτεινόμενες λίστες με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς του Lonely Planet.

Αντίθετα τις δύο από τις τέσσερις κορυφαίες θέσεις καταλαμβάνουν η Ανδαλουσία και το Μπέλφαστ όπου γίνο9νται και τα γυρίσματα της σειράς game of thrones.

Η Ευρώπη πάντως έχει ισχυρή παρουσία και στη λίστα με τις χώρες-προορισμούς καθώς Πορτογαλία και Μάλτα καταλαμβάνουν τις θέσεις 3 και 6 αντίστοιχα, ενώ και στη λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις Αμβούργο, Αμβέρσα, Ματέρα, Όσλο καταλαμβάνουν μαζί με την πρώτη Σεβίλη τις μισές από τις δέκα θέσεις. Ψηλά, στην τρίτη θέση πίσω από Μπέλφαστ και Αλάσκα στη λίστα με τις περιοχές βρίσκονται και οι Σλοβενικές Άλπεις.

Στη λίστα με τις περιοχές που προσφέρουν την καλύτερη αναλογία κόστους – αποτελέσματος, πρώτο βρίσκεται το Ταλίν της Εσθονίας, ενώ δεύτερο έρχεται το νησί Λανθαρότε στα ισπανικά Κανάρια Νησιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις