Ελλάδα

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα από τον δορυφόρο του Copernicus

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από ψηλά απεικονίζει η εντυπωσιακή εικόνα που τράβηξε ο δορυφόρος Sentinel-2Α του Copernicus και απεικόνισε η Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ).

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία από κοντά. 

Η εικόνα λήφθηκε από τον δορυφόρο Sentinel-2Α του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Παρατήρησης Γης Copernicus στις 30 Σεπτεμβρίου και η επεξεργασία της πραγματοποιήθηκε από την Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ).

Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα:

rio antirrio doriforos copernicus

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία: ΕΑΑ – Beyond, Copernicus

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ευθύμης Λέκκας για σεισμό στην Κολομβία: «Μπορεί να έχουμε και 1.000 νεκρούς»
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία με τη σεισμική δόνηση της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των δυο αυτών σεισμών ήταν το ίδιο, όχι τόσο ως προς τις διαστάσεις, αλλά ως προς την τρωτότητα των κατασκευών
A rescue dog and a firefighter stand amid rubble at the site of a damaged building following an earthquake, in Pereira, Colombia, August 11, 2026. REUTERS/Luisa Gonzalez